ΣΕΙΡΕΣ

"Atypical" season 3: Σαν αυτό, κανένα

Published: 30 Nov 2019, 12:18
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η ζωή της οικογένειας Gardner συνεχίζει τον καθημερινό ρυθμό της: ο Sam (Keir Gilchrist) είναι έτοιμος για την πρώτη χρονιά στο πανεπιστήμιο, η αδερφή του, Casey (Brigette Lundy-Paine), έχει αμφιβολίες για την σεξουαλική της ταυτότητα, ενώ οι γονείς τους, Elsa (Jennifer Jason Leigh) και Doug (Michael Rapaport) προσαρμοσμένοι πλέον στον νέο ρυθμό ζωής τους κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την οικογένεια τους.

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Άποψη: Ο Sam είναι ενθουσιασμένος για το επόμενο βήμα της ζωής του, το Πανεπιστήμιο, όπου θα παρακολουθήσει μαθήματα ηθικής φιλοσοφίας και τέχνης. Όσο και αν δυσκολεύεται με τη νέα του ρουτίνα, θα βρεί τρόπους να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και σε αυτή τη σεζόν ο Sam ξεπερνά όλα τα curveballs που του «πετά» η ζωή καθώς πλέον όχι μόνο εμπιστεύεται τις ικανότητές του, αλλά επίσης πλαισιώνεται από ανθρώπους που τον αγαπούν και δέχονται όλες τις εκκεντρικότητές του.

Αν και στο φάσμα, η σειρά δεν παρουσιάζει τον Sam ως ιδιοφυϊα στα μαθηματικά ή στις επιστήμες, αλλά ως έναν φυσιολογικό έφηβο που του αρέσει η ζωγραφική και τρέφει μια αγάπη για τους πιγκουίνους. Θα κάνει φίλους, θα τα πάει καλά και άσχημα στα μαθήματά του, θα σκεφτεί να μετακομίσει στις εστίες, θα πάει σε πάρτυ, και πολλά ακόμα που κάνουν όλοι οι νεαροί ενήλικες.

Ο Sam είναι πολλά παραπάνω από μια απλή διάγνωση και ο Gilchrist τον προσεγγίζει με τόση αγάπη και αυθεντικότητά που μας υπενθυμίζει γιατί ο χαρακτήρας του Sam, σε μια σειρά που κατά βάση είναι family dramedy, είναι από τους αγαπημένους μας.

Η σειρά όμως, έχοντας πλέον εδραιώσει όλους τους χαρακτήρες της, εξετάζει τον συναισθηματικό κόσμο του καθενός, όχι μόνο του Sam. Η κοπέλα του, Paige (Jenna Boyd), αντιμετωπίζει και αυτή δυσκολίες με τη ζωή στο Πανεπιστήμιο. Ο χαρακτήρας της πλέον δεν είναι δευτερεύων, αλλά έχει μια δυνατή συναισθηματική απήχηση με τον θεατή, η οποία όσο και αν διανθίζεται από την εγγενή κωμικότητα του χαρακτήρα της σε ορισμένα σημεία, είναι δύσκολο να τη ξεχάσεις. Το ίδιο, και ίσως ακόμα περισσότερο, ισχύει και για την Casey, η οποία έρχεται σταδιακά σε μια συνειδητοποιήση για τα συναισθήματα της που δύσκολα μπορεί να την αγνοήσει. Αντιστοίχως, η Lundy-Paine εδώ παραδίδει μια πολύ καλή ερμηνεία, καθώς μπορεί να ισορροπήσει την Casey ανάμεσα στην κατανοήση και την αγανάκτηση με όλους τους ανθρώπους γύρω της ακόμα και τον εαυτό της. Για την ακρίβεια, ο Gilchrist και η Lundy-Paine συνθέτουν ένα τηλεοπτικό δίδυμο που ενώ είναι συναισθηματικά διακριτικό, είναι απόλυτα πειστικό ως προς την υπόστασή του: όσο και αν τσακώνονται σαν αδέρφια, στις σημαντικές στιγμές είναι εκεί ο ένας για τον άλλο. Οι χαρακτήρες τους αποκτούν και αυτοί περισσότερο συναισθηματικό βάθος, καθώς η σεζόν εξερευνά τα όρια τους, τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους ανεξαρτήτως του Sam. Το ταξίδι τους είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σειράς, ενώ το γεγονός πως οι συγγραφείς δεν τους διευκόλυναν πουθενά σε αυτό δείχνει πως τρέφουν πραγματικό ενδιαφέρον για την Elsa και τον Doug.

Στα δύο τελευταία επεισόδια το “Atypical” δένει έμμεσα όλα τα storylines με μια πρακτική της ζωής: η συντροφικότητα, είτε είναι ερωτική είτε είναι φιλική, είναι η κινητήρια δύναμη για αλλαγή και εξέλιξη. Αυτή είναι η ουσία που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους και να κάνει χώρο για καινούργιους. Έτσι και εσείς, κάντε λίγο χώρο για το “Atypical,” ένα family dramedy που όμοια του υπάρχουν πολλά, αλλά σαν αυτό κανένα!  

7 / 10

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos