ΣΕΙΡΕΣ

"American Rust": Φόνοι, φτώχεια και φιλότιμο

Published: 7 Dec 2021, 18:41
Συντάκτης:

Από τα πρώτα πλάνα ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Και τίποτα να μην ξέρεις για τη νέα σειρά του Showtime,  την έχεις "ξαναδεί" δεκάδες φορές.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Αμερικανική επαρχία, φτώχεια, μιζέρια, ανεργία και μια λάθος απόφαση που αλλάζει τα πάντα...

Αν πείτε και το "χαμένο αμερικανικό όνειρο" μέσα θα πέσετε.

Ο Τζεφ Ντάνιελς πρωταγωνιστεί σε αυτό το οικογενειακό δράμα μυστηρίου, βασισμένο στην νουβέλα του Φίλιπ Μέγιερ (2009) ως Ντελ Χάρις, αρχηγός της αστυνομίας σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια.  Μία δολοφονία ενός πρώην αστυνομικού θα τον αναγκάσει να αποφασίσει τι είναι διατεθειμένος να κάνει για προστατεύσει τη γυναίκα που αγαπάει. Να παρανομήσει ή να πράξει όσα ορίζει η θέση του;

Ο Τζον Νταλ των εξαιρετικών "Red Rock West", "The Last Seduction" από τα 90s, σκηνοθετεί τον πιλότο και ακόμα 4 επεισόδια και ο Dan Futterman του "Τhe Looming Tower" είναι ο δημιουργός.

Χωρίς εκπλήξεις στην αφήγηση, μας συστήνει τους χαρακτήρες. Ο Τζεφ Ντάνιελς συνεχίζει το σερί των καλών ρόλων. Πρώην βετεράνος, παίρνει καθημερινά χάπια με τον ίδιο ακριβή τρόπο. Αγαπάει την Μόρα Τίρνεϊ (γνωστή από το Ε.R.), αυτή ζορίζεται με άθλιο πρώην άνδρα της και ακόμα περισσότερο με το γιο (πολύ καλός ο  Aλεξ Νούστεντερ) που ίσως είναι το επίκεντρο του δράματος: Ενας 20something με καλή ψυχή, βίαια ένστικτα, με μια χαμένη υποτροφία να γίνει ποδοσφαιριστής και που έχασε τον έρωτα της ζωής του!

Πόσα ακόμα να αντέξει; Και πόσο χιλοειπωμένα κλισέ να αντέξουμε εμείς...

Το "American Rust" στοχεύει να συμπαθήσεις τους ήρωες, αλλιώς δεν έχει τύχη.

Το σενάριο σε στιγμές είναι καλογραμμένο και προσγειωμένο, σε άλλες στιγμές σοβαροφανές με στόχο να αυτοχαρακτηριστεί σημαντικό. Aποφεύγει να πάρει θέση στα δεκάδες ηθικά διλήμματα, αγαπά τους πρωταγωνιστές και χειρίζεται σωστά τους φανερούς συμβολισμούς. Τα εννέα επεισόδια θα μπορούσαν άνετα να γίνουν πέντε ή έξι, αποφεύγοντας άνευ λόγου "φλυαρία" στην πλοκή και στη δράση, που χρονιά δεν στέκουν.

Ο χρόνος μπορεί να κυλά αργά και βασανιστικά σε αυτή την μουντή κωμόπολη, αλλά η τηλεόραση θέλει μια ταχύτητα παραπάνω.

H σειρά στριμάρει στο Cosmote TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos