Ποια η σχέση του Μπάστερ Κίτον με το Mad Max;

Published: 30 May 2015, 21:18

Πόσο μπορεί μια post-apocalyptic road movie δράσης να σχετίζεται με κλασσική κωμωδία του βωβού; Πολύ περισότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Αναφερόμαστε στο "Mad Max: Fury Road" του Τζορτζ Μίλερ και το "General" του Μπάστερ Κίτον, σχεδόν 90 χρόνια (1926) πριν!

Ο Κίτον μπορεί φυσικά να έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου κυρίως σαν ίσως ο υπέρτατος κωμικός, είναι όμως επίσης ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες ταινίων δράσης, αναλογικά πάντα. Ειδικά στον "Στρατηγό", αναφερόμαστε σε ασύλληπτα επίκινδυνες σκηνές δράσης και αδιανόητα κασκαντιλίκια για την εποχή. Κοστίζοντας το αστρονομικό -για τότε- ποσό των 750.000 δολλαρίων, η ταινία είχε την κεντρική της δράση εστιασμένη σε μια αληθινή ατμομηχανή, με την μηχανή τοποθετημένη στο κέντρο, η οποία δεν σταματούσε ποτέ, όσες φορές και αν άλλαξε πορεία.

Σας θυμίζει κάτι; Και αν δυσκολεύεστε, κάποιος Βάλτερ Ραφελσμπέργκερ μόνταρε ένα best των σκηνών δράσης του "Στρατηγού" με μουσική υπόκρουση ένα κομμάτι από το soundtrack του "Mad Max: Fury Road". Μήπως τώρα θυμάστε καλύτερα; (σοκ...)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos