Ο Τζο Ράιτ γύρισε ταινία με το κινητό του

Published: 11 Oct 2021, 19:30

Ο Joe Wright και η Samsung παρουσιάζουν μια ταινία γυρισμένη με το Galaxy S21 Ultra, ενταγμένη στη νέα σειρά περιεχομένου «Filmed #withGalaxy», με ταινίες από τους καλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, στοχεύει να εμπνεύσει νέους δημιουργούς να ζωντανέψουν τις δικές τους ιστορίες

Για την έναρξη της καμπάνιας, ο Βρετανός δημιουργός του βραβευμένου με Όσκαρ "Darkest Hour", αλλά και των "Atonement", "Pride & Prejudice", "The woman in the window" συνεργάστηκε με τη Samsung δημιουργώντας την ταινία Princess & Peppernose. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας που αναζητά την αγάπη και αψηφά τις συμβάσεις κυνηγώντας τις επιθυμίες της. Το συγκινητικό μιούζικαλ περιλαμβάνει κουκλοθέατρο και ζωντανή δράση: 

«Οι γονείς μου έχουν ιδρύσει και διευθύνουν το πρώτο θέατρο αποκλειστικά με κούκλες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία να επιστρέψω στις ρίζες μου», δήλωσε ο Wright. «Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν το πόσο γρήγορο και εύκολο ήταν. Η κάμερα είναι πάντα έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εστιάσει για τη λήψη».

Κατά τη δημιουργία της ταινίας Princess & Peppernose, ο Wright και η ομάδα του αξιοποίησαν πλήρως τον Ultra-Wide φακό 13mm του Galaxy S21 Ultra για να αποτυπώσουν την πλήρη εικόνα κάθε σκηνής.

«Επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε τον ευρυγώνιο φακό, κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ πριν», δήλωσε ένας από τους εικονολήπτες. «Γυρίσαμε τα κοντινά πλάνα χρησιμοποιώντας τον ίδιο φακό που είχαμε και για τα πιο μακρινά πλάνα, κάτι που προσέδωσε στην ταινία μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα και αίσθηση, κάπως αιθέρια και παραισθησιακή, που φέρει μνήμες από τους καιρούς που κάναμε γυρίσματα με κάμερα Super8».

H ταινία Princess & Peppernose θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Busan (BIFF) αυτό το μήνα. Αυτό είναι το τρέιλερ:

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos