"Nomadland": Αφοπλιστική Φράνσες ΜακΝτόρμαντ

Published: 10 Sep 2020, 11:52

Ένα αλλιώτικο road movie θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, όχι σε ένα, αλλά σε δύο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ: αυτό του Τορόντο και αυτό της Βενετίας. Ο λόγος για το «Nomadland» της Κλόι Ζάο (κάτοχος της Χρυσής Αθηνάς του 2017 για την ταινία της «Καλπάζοντας με το Όνειρο»), το οποίο βασίζεται στο βιβλίο της Τζέσικα Μπρούντερ «Nomadland: Surviving America in the 21st Century».

<a href="/en/tainies/fargo/68599">Fargo</a>ΣΧΕΤΙΚΑFargo

Η Ζάο, αγαπημένο παιδί των φεστιβάλ, εκτελεί εδώ χρέη σκηνοθέτη, σεναριογράφου, συμπαραγωγού και μοντέρ, ενώ από το teaser trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι βρίσκει μια μούσα στο πρόσωπο της αγαπημένης Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Η βραβευμένη με 2 Όσκαρ ηθοποιός (“3 Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» και «Fargo»), υποδύεται τη Φερν, μια γυναίκα που μετά την οικονομικό μαρασμό μιας πόλης της Νεβάδα, φορτώνει το φορτηγάκι της και ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντάει σύγχρονους νομάδες.

Το teaser trailer αναδίδει μια σαγηνευτική μελαγχολία και αν λάβουμε υπόψη το ότι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ δεν απογοητεύει ποτέ με τις επιλογές της, τότε μπορούμε να μιλάμε ήδη για μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Update 12/12/20: Επίσημο τρέιλερ για ένα φιλμ που φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και αποτελεί ένα από τα φετινά οσκαρικά φαβορί.

"What's remembered, lives. I maybe spent too musch of my life just remembering". 

H προβολή του "Nomadland" στις αίθουσες έχει κανονιστεί για 19 Φεβρουαρίου 2021. Μακάρι να πάνε όλα καλα και να διανεμηθεί τελικά.

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos