"The Mauritanian": Η επιστροφή της Τζόντι Φόστερ

Published: 2 Dec 2020, 14:14

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία: ο Μοχαμαντού Ουλντ Σαλαχί κρατήθηκε χωρίς δίκη για 14 χρόνια (2002-2016) και βασανίστηκε στις φυλακές του Γκουαντάναμο, ενώ τελικά έφτασε στο σημείο να εκδόσει σε βιβλίο όσα πέρασε εκεί.

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Δύο δικηγόροι (Τζόντι Φόστερ και Σεϊλίν Γούντλεϊ) αναλαμβάνουν να τον υπερασπιστούν και η έρευνα που διεξάγουν αναδεικνύει μια συνωμοσία πίσω από όλο αυτό.

Δυνατό τρέιλερ από ένα δικαστικό θρίλερ που δείχνει να διαθέτει τις προδιαγραφές να ακουστεί πολύ και -γιατί όχι- να διεκδικήσει τις δικές του οσκαρικές πιθανότητες σε μια παράξενη χρονιά.

Η Τζόντι Φόστερ (την οποία παραδόξως το Χόλιγουντ έχει σχεδόν πάψει να αξιοποιεί) επιστρέφει δύο χρόνια μετά το μετριότατο Hoel Artemis, ενώ την 58χρονη πλέον βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιό -με μόλις 5 ταινίες στην προηγούμενη δεκαετία- έχουμε να την δούμε σε μια πραγματικά καλή ερμηνεία από το Carnage του Ρομάν Πολάνσκι το 2011…

Μαζί της στο προσεκτικά επιλεγμένο καστ, οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς,  Ταχάρ Ραχίμ, Ζάκαρι Λέβι (Shazam), ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ, ένας δημιουργός στιβαρών θρίλερ, ενίοτε και με πολιτικές προεκτάσεις (Last King of Scotland, State of play), ο οποίος έχει να ασχοληθεί με ταινία μυθοπλασίας από το 2014 και το Black Sea με τον Τζουντ Λο, καθώς τα τελεταία χρόνια ασχολήθηκε με τνοκιμαντέρ (τομέα στον οποίο επίσης είναι πολύ δυνατός, βλέπε Life in a day, Touching the void) για τους Oasis και την Whitney Houston.

Στο σενάρο έχουν αναμιχθεί οι Ρόρι Χέινς και Σοχράμπ Νοσιρβανί του τηλεοπτικού Informer και του επερχόμενου Black Adam.

Η ταινία προορίζεται για (όσες αίθουσες είναι ανοικτές) τον Φεβρουάριο του 2021, αν και το Variety σημειώνει ότι θα τεθεί υπ' όψιν των μελών της Ακαδημίας για τα Όσκαρ.

Update: Θα πρόβληθεί επίσης στις 5 Μαρτίου, στις online προβολές του φεστιβάλ Βερολίνου. Εκεί θα την δούμε και θα σας γράψουμε σχετικά. 

Θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime την 1η Απριλίου. 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos