Σύνοψη: Ο Matt (Ed Helms) είναι ένας μεσήλικας άνδρας, μόνος και εξαιρετικά προσκολλημένος στις λεπτομέρειες.

Η Anna (Patti Harrison), από την άλλη, είναι μια νέα γυναίκα με περισσότερη κλίση στον αυθορμητισμό και στα «θέλω» της. Οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν, όταν ο Matt αποφασίσει να γίνει πατέρας και τον ρόλο της παρένθετης μητέρας αναλαμβάνει η Anna.

Άποψη: Ήδη από τους τίτλους αρχής το Together Together κλείνει το μάτι στον θεατή και του δίνει μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η Nikole Beckwith, η οποία κρατά τα ηνία της σκηνοθεσίας, είναι αποφασισμένη να αποφύγει όλα τα κλισέ και να κινηθεί προς την πιο awkward πλευρά αντίστοιχων ταινιών του είδους, θυμίζοντας αρκετά τις παλιές ταινίες του Woody Allen.

Οι σύντομοι και φαινομενικά επίπεδοι διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών, οι άβολες στιγμές που βιώνουν, τα φιλοσοφικά ερωτήματα που θέτουν όσον αφορά τον εαυτό τους ή τη σχέση τους ακόμη και η διαφορά ηλικίας μεταξύ τους είναι όλα πολύ γνώριμα για κάποιον που έχει παρακολουθήσει τις ταινίες του Allen.

Το Together Together δεν επικεντρώνεται καθόλου σε βαθύτερα χαρακτηριστικά των δύο πρωταγωνιστών, αλλά προβάλλει μόνο εκείνα που μπορούν να χρησιμεύσουν στην πλοκή και στην αφήγηση του ταξιδιού που κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εξ ου και ο χωρισμός της ταινίας σε τρία μέρη, όπου καθένα αντιστοιχεί σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης της Anna.

Η εξέλιξη τόσο των πρωταγωνιστών όσο και της σχέσης τους είναι εμφανής σε κάθε αυτοτελές μέρος, αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο της ταινίας. Ο Matt και η Anna δεν είναι σίγουρα φίλοι, αλλά δεν είναι και εραστές. Η σχέση τους δεν είναι σίγουρα καθαρά επαγγελματική, αλλά δεν είναι και αμιγώς φιλική ή ερωτική. Κι αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί η ταινία δεν έχει θέση ως στόχο να γίνει η δραματική κομεντί, όπου οι πρωταγωνιστές συνειδητοποιούν ότι θέλουν να είναι μαζί, ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και «ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Το Together Together αποφεύγει από την αρχή μέχρι το τέλος το προφανές. Είναι μελαγχολικό και αυτοσαρκαστικό. Δεν δίνει απαντήσεις, προτιμά να θέτει ερωτήματα.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 21 Jun 2021, 11:25
Ενημέρωση: 21 Jun 2021, 11:25
Τίτλος:
Together together
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos