Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Τζέιμς (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) και η Εμ (Κλεοπάτρα Κόουλμαν) περνούν τις διακοπές τους σ’ ένα ειδυλλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα ενός νησιού. Όταν γνωρίσουν ένα άλλο ζευγάρι, την Γκάμπι (Μία Γκοθ) και τον Άλμπαν (Τζαλίλ Λεσπέρ), θα βγουν εκτός του ξενοδοχείου.

Μετά από ένα τραγικό ατύχημα, ο Τζέιμς θα πρέπει να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους: είτε θα πρέπει να εκτελεστεί είτε να πληρώσει ένα παχυλό αντίτιμο ώστε να εκτελεστεί ένας κλώνος του.

Κριτική: Πρέπει να είναι δύσκολο να έχεις για πατέρα τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, τον μπαμπά του body horror, αλλά ο γιος του, Μπράντον, δεν τα καταφέρνει και άσχημα στο “Infinity Pool”, αν και η σκηνοθετική του ματιά δεν καλύπτει πλήρως τις φιλοδοξίες της πολύ ενδιαφέρουσας σεναριακής του ιδέας.

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του (“Possesor”), o Κρόνενμπεργκ σκαρώνει μία σάτιρα του πλούτου και των προνομίων που αυτός εξασφαλίζει υπό τον μανδύα του είδος του τρόμου με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.

Κι ενώ μας τα λέει καλά στην αρχή, δημιουργώντας μια απειλητική και αρκετά σέξι ατμόσφαιρα, στο δεύτερο μισό παραδίνεται σ’ έναν παροξυσμό βίας και διαστροφής που πνίγει τις βαθύτερες φιλοσοφικές προεκτάσεις του θέματος που πραγματεύεται.

Προσπαθώντας να χωρέσει πολλά σ’ ένα όχι και τόσο καλοζυγισμένο καλάθι, ο Κρόνενμπεργκ πετυχαίνει στυλιστικά, αλλά δεν καταφέρνει να πει κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο ούτε να μπει στο πάνθεον των δημιουργών που μονοπωλούν αυτό που εδώ και μερικά χρόνια αναφέρεται ως αναβίωση του horror.

Αυτή όμως που ακόμα κι εδώ επικυρώνει την ανάδειξή της ως αγαπημένη “scream queen” των τελευταίων ετών είναι η Μία Γκοθ, η οποία κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα μάλλον της δόθηκαν στο χαρτί.

Κρατώντας τον κομβικό ρόλο της γυναίκας που θα αποτελέσει τον καταλύτη για όσα δεινά θα βρουν τον χαρακτήρα του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, η Γκοθ είναι μια σαγηνευτική horror femme fatale, που ελίσσεται με τρομερή άνεση στις σεναριακές ανατροπές και ισορροπεί μαεστρικά ανάμεσα στο χιουμοριστικό και το γκροτέσκο.

Το “Infinity Pool” είναι φτιαγμένο για να διχάσει κοινό και κριτικούς.

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε τι μας είπαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας και ο σκηνοθέτης, στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Jun 2023, 13:12
Ενημέρωση: 30 Jun 2023, 13:12
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Infinity pool
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos