Θα το βρείτε: Vodafone TV

Άποψη: Ο Ben και η Tina είναι Youtubers που κάνουν τουρ στη Ευρώπη ψάχνοντας στοιχειωμένα σπίτια για το κανάλι τους.

Κατά παράδοση, όποιος ψάχνει βρίσκει, και ενώ βρίσκονται στη Γαλλία μαθαίνουν για ένα σπίτι βυθισμένο στον πάτο μιας τεχνητής λίμνης, το οποίο φυσικά αποφασίζουν να εξερευνήσουν.

Σύνοψη: Αξίζει να αναγνωρίσουμε ότι το 90% της ταινίας είναι γυρισμένο υποβρύχια, με ότι τεχνική δυσκολία αυτό συνεπάγεται. Να μεταφέρει κανείς την ατμόσφαιρα ενός στοιχειωμένου σπιτιού κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι ένα λίγο παράδοξο εγχείρημα, αλλά ο τολμών νικά, και στο The Deep House το εγχείρημα πετυχαίνει.

Εκεί που τέτοιου είδους ταινίες πασχίζουν να δημιουργήσουν μια κλειστοφοβική και αποπνικτική ατμόσφαιρα, το Deep House δεν χρειάζεται ούτε καν να προσπαθήσει. Η αισθητική αποσύνθεση του σπιτιού, σε συνδυασμό με το αναγκαστικά περιορισμένο φως, και την παροχή οξυγόνου η οποία όλο και λιγοστεύει, μας κάνουν να ασφυκτιούμε μαζί με τους δυο πρωταγωνιστές.

Παρ’ολο που μας προδιαθέτει για κάτι αρκετά ενδιαφέρον, ό,τι πρωτότυπο είχαν να μας προσφέρουν οι δημιουργοί τελειώνει στο cinematography. Όταν ο θεατής αφομοιώσει και προσπεράσει το πολύ προσεγμένο και creepy αισθητικό κομμάτι ενός στοιχειωμένου σπιτιού που αποσυντίθεται στον βυθό μιας λίμνης, θα αρχίσει να αναζητάει και άλλα πράγματα, και δεν θα τα βρει πουθενά. 

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι πολύ περιορισμένο υποκριτικά και εκφραστικά από τη στολή κατάδυσης και τις μάσκες που κρύβουν όλο τους το πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας.  Το σενάριο είναι μια ακόμα παραλλαγή ενός κλασσικού σεναρίου τρόμου που όλοι μας έχουμε δει να επαναλαμβάνεται. 

Το μικρό plot twist που αποκαλύπτεται στο τέλος είναι από προβλέψιμο έως αδιάφορο, και όσο για τα jump scares, τα έχουμε ξαναδεί όλα και με το παραπάνω.

 Ανάμεσα σε όλες τις ταινίες τρόμου που μας έχει χαρίσει η αγαπημένη στους φαν του είδους Blumhouse Productions (Insidious, Happy Death Day, Sinister, Get Out), το Deep House δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ούτε εκμεταλλεύεται μια πολύ υποσχόμενη ιδέα. Είναι ένα συμπαθητικό time-killer, που δεν καταφέρνει όμως να κρατήσει το ενδιαφέρον παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη κοινότυπη ταινία τρόμου εκεί έξω. 

Kλεοπάτρα Λιωνή

Πρώτη δημοσίευση: 16 Feb 2022, 21:20
Ενημέρωση: 16 Feb 2022, 21:20
Τίτλος:
The deep house
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos