Legit

Ένας κωμικός προσπαθεί αποτυχημένα να αποκτήσει μια κανονική ζωή. Στην προσπάθειά του είναι αρωγοί ο καλύτερος φίλος του και ο ανάπηρος αδελφός του.
Legit - κριτική ταινίας

του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Μια πραγματικά διαφορετική προσέγγιση στο κωμικό και το ανθρώπινο παρουσιάζει αυτή η σειρά του FX που διαχειρίζεται τους χαρακτήρες της ως αληθινά ανθρώπινα όντα και όχι ως πολιτικώς ορθές sitcom καρικατούρες.

Τα κεντρικά πρόσωπα είναι δύο αδέλφια και ο καλύτερος φίλος του ενός με βασικό πρωταγωνιστή έναν απροσάρμοστο και «αναίσθητο» ναρκισιστή που σταδιακά μαθαίνει να συναισθάνεται και να συμπονά.΄Έτσι όταν στο πιλοτικό επεισόδιο ο χαρακτήρας του Τζέφρις δέχεται να βοηθήσει τον ανάπηρο αδελφό του (ο cult ηθοποιός DJ Qualls κλέβει εδώ την παράσταση) να χάσει την παρθενιά του συνοδεύοντάς τον στο πορνείο (!), ο θεατής καταλαβαίνει πως έχει να κάνει με μια κωμωδία που ξεπερνά τα συνηθισμένα, τουλάχιστον όσον αφορά το «βρώμικο» χιούμορ. Δεν μπορεί κανείς παρά να κολλήσει με το ιδιαίτερο στυλ του Τζέφρις που βγάζει γέλιο μέσα από απίθανα σενάρια και πολύχρωμους χαρακτήρες υιοθετώντας ωστόσο ρεαλιστική κινηματογράφηση - σα να είσαι εκεί - για μια κωμωδία που κατατάσσεται στην κατηγορία του «Louie» αλλά αναπτύσσεται εντελώς διαφορετικά.

Θα κάντε πραγματικά χάρη στον εαυτό σας αν δείτε τον ξεκαρδιστικό πρώτο κύκλο ενώ ήδη ετοιμάζεται η δεύτερη σεζόν που έρχεται το 2014.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jul 2013, 17:47
Ενημέρωση: 19 Jul 2013, 17:53
Τίτλος:
Legit (Legit)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos