Θα το βρείτε: Netflix

Aν το ‘’Yes Man’’ με τον Jim Carrey σας επηρέασε και αρχίσατε να λέτε ναι σε ότι προτάσεις και αν σαν έκαναν, τότε ετοιμαστείτε να επηρεάσετε και τα άλλα μέρη της οικογένειας σας με την κωμωδία ‘’Yes day’.

Μια ταινία που δείχνει την σημασία του αυθορμητισμού στην ζωή και την ανάγκη των οικογενειών να ακολουθήσουν μια πορεία ζωής που βάζει ασφαλή αλλά και ελευθερά όρια.

Βλέπουμε αρχικα την την συμπαθητική ,όπως πάντα, Jennifer Garner, μέσα στην σχέση της με τον Carlos, που τον υποδύεται ο Edgar Ramirez και επειτά πώς είναι αυτοί οι δύο σαν γονείς με τα τρία παιδιά τους. Η σχέση τους είχε αλλάξει ριζικά καθώς από χαλαροί και "Ναι σε όλα" τύπου προσωπικότητες και σύντροφοi μετατράπηκαν σε αυστηροι και γεμάτοι κανόνες γονείς.

Αποφασίζουν λοιπόν να εφαρμόσουν τον αντιστροφο κανόνα, να γυρίσουν στο παλιό τους εαυτό και να αφήσουν τα παιδιά τους να κανονίσουν τι θα πρέπει να γίνει για 24 ώρες , κάτι που μετασχηματίζει τις σχέσεις τους και τις συμπεριφορές των παιδιών τους. Aπό αυτή την περιγραφή φαίνεται ότι η ταινία έχει απλοική πλοκή και είναι εύκολο να παρακολουθηθεί από το κοινό. Επίσης, φαίνεται καιι είναι όντως είναι μια γλυκιά και τρυφερή ταινία, με αρκετές αστείες σκηνές, που είναι όμως λίγο "χαζούλικες" και θα τις απολαύσεις περισσότερο αν ταυτίζεσαι με την φάση της ζωής των ηθοποιών που απεικονίζονται.

Βέβαια, έχει θετικά στοιχεία όπως ότι πρωταγωνιστεί η υπέροχη Jennifer Garner, ότι εισέρχεται κατευθείαν στο θέμα και δεν αργοπορεί και στο ότι καταδεικνύει τα δυναμικά των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από το σύστημα της οικογένειας. Όπως και να έχει δεν κερδίζει σε πρωτοτυπία, καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται όπως προσδοκεί κανείς και δεν εμφανίζεται κάποιο twist στην ροή.

Σημαντικό ρόλο για το ευχάριστο κλίμα του ‘’Yes day’’ διαδραματίζουν αναμφισβήτητα οι ηθοποιοί της και αν τυχόν αντικαθιστούνταν, η ταινία δεν θα κατάφερνε να επιφέρει το τωρινό της αποτέλεσμα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το yes day εφαρμόζεται ως τεχνική μάθησης, όταν μια μέρα το χρόνο οι γονείς αποφασίζουν  να διδάξουν στα παιδιά τους την ευθύνη και το ρόλο των κανόνων αλλά και την επιβράβευση μέσω της θετικής ανταπόκρισης σε διάφορα αιτήματα που διαφορετικά θα λέγανε όχι. Στην ταινία,πάντως,  τα γεγονότα τρέχουν και βλέπουμε με απότομο τρόπο και δίχως να αφεθούν οι πρωταγωνιστές να πάρουν μια ανάσα τον σκληρό τρόπο ότι μια τέτοια μέρα, πέρα από τις απολαύσεις που προσφέρει εμπεριέχει και πολλούς κινδύνους.

Παρ΄όλα αυτά, είναι μια ταινία που θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα οι γονεις και τα μικρά παιδιά τους και ίσως όχι τόσο όσοι βρίσκονται σε άλλη φάση της ζωής τους.

Μαρία Πλουμάκη

Πρώτη δημοσίευση: 25 Mar 2021, 13:59
Ενημέρωση: 25 Mar 2021, 14:01
Τίτλος:
Yes day
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos