Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Κάθριν και ο Τζορτζ αποφασίζουν να αφήσουν την ζωή τους στην Νέα Υόρκη του 1980 και να μετακομίσουν μαζί με την κόρη τους στο Τσόζεν όπου ο Τζορτζ έχει δεχθεί την θέση καθηγητή στο τοπικό κολλέγιο.

Ενώ όλα φαντάζουν ιδανικά για την οικογένειά τους, η Κάθριν αισθάνεται μία περίεργη ενέργεια να έρχεται από το σπίτι και ο Τζορτζ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από κοντά της.

Άποψη: Με έναν υφέρποντα τρόμο και καλές προοπτικές ξεκινάει το “Things Heard and Seen”, μία πρόσφατη προσθήκη του Netflix που μπλέκει το μεταφυσικό τοπίο και το οικογενειακό δράμα σε μία εξοχική τοποθεσία όπου όλα είναι πρόσφορα για το ανατριχιαστικό αίσθημα του φόβου, με το στοιχειωμένο σπίτι δε να έχει πρωταρχικό ρόλο σε αυτό.

Η Αμάντα Σέιφριντ στον ρόλο της Κάθριν είναι η πρώτη που αντιλαμβάνεται την περίεργη δυναμική του σπιτιού και τα ανεξήγητα συμβάντα δεν αργούν να φανούν αν και, προς τιμήν της, η ταινία δεν απασχολεί με πολλά jumpscares τον θεατή. Υπάρχουν παρόλα αυτά, και μάλιστα ενσωματώνονται από νωρίς στην δράση, ωστόσο η γενική αίσθηση που δίνει η ταινία αφήνει την αίσθηση περισσότερο ενός έργου του Στίβεν Κινγκ, παρά ενός παρεμφερούς “Conjuring”. 

Ακολουθώντας τα γεγονότα του βιβλίου “All Things Cease to Appear”, οι Σάρι Σπρίνγκερ Μπέρμαν και Ρόμπερτ Πουλτσίνι των “American Splendor” και “10,000 Saints” μεταλλάσσουν σταδιακά το σενάριο σε κάτι με περισσότερη θεολογική βάση και σαφώς επηρεασμένο από το έργο του Σβέντενμποργκ περί Παραδείσου και Κόλασης όπως αναφέρεται και μέσα στην ταινία μεταξύ του ζευγαριού. Το θέμα όμως πλέον είναι ότι οι δύο  βασικοί άξονες προχωρούν προς αντίθετες κατευθύνσεις και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες ξεχωριστά.

Από την μία η Σέιφριντ παρασύρεται στο μεταφυσικό του πράγματος ενώ ο Τζέιμς Νόρτον δείχνει τον πραγματικό εαυτό του χαρακτήρα που υποδύεται και σίγουρα η προβληματική προσωπικότητά του δίνει στο “Things Heard and Seen” μία δόση οικογενειακού δράματος. 

Παρά τα πολλά που συμβαίνουν κατά την διάρκεια ωστόσο, η πλοκή αδυνατεί να σε κρατήσει σε αγωνία και εγρήγορση για την εξέλιξή της. Με αργόσυρτο ρυθμό, υφαίνει μία πολυδαίδαλη ιστορία με πολλούς εμπλεκόμενους χαρακτήρες που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα παραπάνω από την μικρή τους θέση στο παζλ της πρωταγωνιστικής οικογένειας. Τα ανάμεικτα συναισθήματα που μας αφήνει την καθιστούν μία μέτρια μάλλον επιλογή σε αυτήν την κατηγορία.

Πρώτη δημοσίευση: 8 May 2021, 02:21
Ενημέρωση: 8 May 2021, 02:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Things heard & seen
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos