Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η ζωή της Prerna, μίας Ινδής έφηβης, αλλάζει όταν ανακαλύπτει το πάθος της για το σκέιτμπορντ.

Αποφασίζει τότε να ακολουθήσει το όνειρό της και να συμμετάσχει σε αγώνες,  ενώ συνειδητοποιεί σύντομα ότι ο δρόμος μπροστά της είναι δύσκολος.

Άποψη: Απαλλαγμένη από τις εντυπωσιακές χορογραφίες και τις γερές δόσεις μελοδραματισμού που χαρακτηρίζουν τις ταινίες του Βollywood, η ινδικής παραγωγής coming of age δραματική ταινία του Netflix μιλά για τον αγώνα των κοριτσιών για ελευθερία και ισότητα σε μία κοινωνία που αρνείται πεισματικά να τους τις αναγνωρίσει.

Η υπόθεση μοιάζει γνώριμη. Ηρωίδα είναι μία έφηβη κοπέλα που ζει σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας τηρώντας τους κανόνες της ινδικής επαρχίας. Αν και καταπιεσμένη από την κυριαρχία της πατριαρχίας και τις κοινωνικές νόρμες και απειλούμενη από μία προαποφασισμένη από άλλους για εκείνη μοίρα, η Prerna αρχίζει να ονειρεύεται όταν μπαίνει στη ζωή της μία νεαρή γυναίκα από το Λονδίνο, η Jessica, η οποία θα της «συστήσει» το σκέιτμπορντ.

Παρά την προβλέψιμη όμως και σε στιγμές υποτονική πλοκή, η ταινία καταφέρνει να πει πολλά με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Για τα χαλινάρια της παράδοσης που κατευθύνουν τις ζωές των γυναικών, για το δικαίωμα στο όνειρο και την ελευθερία, το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση.

Στόχος της Ινδής σκηνοθέτιδος δεν είναι να κάνει άλλη μία ταινία για το σκέιτμπορντ και τους κανόνες του  αλλά να αξιοποιήσει συμβολικά τη δυναμική και την αίσθηση ελευθερίας που πρεσβεύει το άθλημα αυτό για να σκιαγραφήσει την ανάγκη της ηρωίδας να απελευθερωθεί από τα δεσμά μίας καταπιεστικής κοινωνίας. Και το καταφέρνει, ενώ ξεχωρίζει η ανερχόμενη Rachel Saanchita Gupta στον πρωταγωνιστικό ρόλο μεταδίδοντας στους θεατές όλη τη λαχτάρα της Prerna να χαράξει η ίδια το δικό της μονοπάτι ακολουθώντας τα δικά της θέλω.  

Η Manjari Makijany με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της αφηγείται  μία συγκινητική και συμβολική ιστορία και στέλνει ένα μήνυμα εμψύχωσης και ενδυνάμωσης απευθυνόμενη σε όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούμενοι να υποταχθούν στις κοινωνικές επιταγές, δεν σταματούν να  παλεύουν για τα όνειρά τους. Μία ταινία ιδανική για όλη την οικογένεια.

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 23 Jul 2021, 14:08
Ενημέρωση: 23 Jul 2021, 14:08
Τίτλος:
Skater girl
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos