Paranormal Activity: Next Of Kin

Paranormal Activity: Next Of Kin - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Μια νεαρή κοπέλα αναζητά την πραγματική της μητέρα η οποία την είχε εγκαταλείψει, και καταλήγει με φίλους να κινηματογραφεί μια μικρή κοινωνία Άμις και φυσικά να βρεί το μπελά της από πάσης φύσεως δαιμόνια.

Γνώμη: Τον καιρό που μεσουρανούσαν τα found footage ταινιάκια τρόμου, το Paranormal Activity έκανε απρόσμενη επιτυχία με αποτέλεσμα να πλασαριστούν άλλες 5 αμερικάνικες συνέχειες και μία γιαπωνέζικη.

Το story γύρω από σκοτεινές οντότητες που κουβαλούσαν οικογένειες μέσω της μητέρας ή των παιδιών δημιουργούσε ένα ένα σασπένς και η παρακολούθηση του μυστηρίου μέσα από τα 'μάτια' καμερών ήταν αρκετά πρωτότυπη. Πολύ γρήγορα όμως αποδείχθηκε οτί η συγκεκριμένη σειρά ταινιών δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει πλήν κακών ερμηνειών των ηθοποιών, δυστυχώς πολύ λίγων jumpscares και η βαρεμάρα κόντεψε να ρίξει στον ύπνο και τους ίδιους τους σατανάδες.

Οι λίγοι σκληροπυρηνικοί (παρών!) που ψάχνουν τον τρόμο και την αδρεναλίνη μέσα απο τα φίλμ σαν διψασμένοι στην έρημο, είδαμε όλα τα sequels, διασκεδάσαμε και παραδεχτήκαμε οτι η σειρά 'paranormal activity' είχε βαλτώσει.

Τον δημιουργό του Next Of Kin, Ουίλλιαμ Γιούμπανκ, θα τον χαρακτηρίζαμε υποτιμημένο. To 'Τhe Signal' του 2014 ήταν ένα σκοτεινό διαμαντάκι που αξίζει θέασης. Μια παρέα κυνηγώντας έναν hacker, μπλέκει με επιστήμονες που τους μεταμορφώνουν σε X-men με ένα φινάλε βόμβα.

Το 2020 ξαναχτύπησε με το 'Underwater' που ήταν ένα οικονομικό κράμα Alien με  Άβυσσο, τρομερή ατμόσφαιρα, κλειστοφοβικό με αγωνία μέχρι τέλους. Δυστυχώς χαντακώθηκε λόγω της πανδημίας αλλά και της τρομερής προκατάληψης που επικρατεί με την τίμια Κρίστεν Στιούαρτ λόγω του πρότερου της βίου με την υπέρτατη πατάτα Twilight.

Έτσι και εδώ: ξεφεύγει απο την τετριμμένη μορφή των Paranomal, δεν περιορίζεται σε ένα σπίτι που περιμένεις να δείς τι συμβαίνει κάθε μισή ώρα και παρουσιάζει μια πιο στρωτή αφήγηση της περιπέτειας των ηρώων. Η κάμερα στο χέρι παραμένει (αν και με πολύ πιο σταθερές λήψεις),οπότε όποιος δεν αντέχει τη συγκεκριμένη πατέντα δύσκολα θα πειστεί.

Οι υπόλοιποι είναι καλεσμένοι στα γνωστά καλούδια. Τρελά σκηνικά, χαρακτήρες που φυσικά από την όψη τους και μόνο ουρλιάζουν ότι κάτι δεν πάει καλά ενώ οι ηλίθιες αποφάσεις των πρωταγωνιστών δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά.

Ίσως με διαφορά το καλύτερο sequel με ένα τελευταίο μισάωρο πατημένο στο γκάζι γεμάτο απο 'ομορφιές' για τους λάτρεις του σπορ.

Δεν θα μπεί σε καμιά λίστα Όσκαρ ,όμως ποτέ δε λέμε όχι σε νέες φρίκες με παρέα η μόνοι μας.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 14 Feb 2022, 19:12
Ενημέρωση: 14 Feb 2022, 19:12
Τίτλος:
Paranormal Activity: Next Of Kin
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos