Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Ο Eddie Palmer (Justin Timberlake), πρώην επιτυχημένος αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, βγαίνει με αναστολή μετά από 12 χρόνια στην φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς του Vivian (June Squibb) και στην συντηρητική γενέτειρά του, τα ενδιαφέροντα της οποίας μοιράζονται μεταξύ ποδοσφαίρου, μπαρ και εκκλησίας, και γνωρίζει τον οκτάχρονο Sam (Ryder Allen) που κατοικεί με την μητέρα του σε ένα τροχόσπιτο δίπλα τους.

Άποψη: Η μητέρα του Sam, Shelly (Juno Temple), είναι ναρκομανής και πολύ συχνά εξαφανίζεται και τον εγκαταλείπει στην φροντίδα της Vivian. Ο ίδιος όμως δεν έχει θέμα, γιατί την εμπιστεύεται και του αρέσει πολύ το παιχνίδι τους με το μακιγιάζ. Του αρέσει πολύ επίσης το παιχνίδι με τις κούκλες, ο χορός και το γκλίτερ, αγαπά τα tea parties με την καλύτερή του φίλη, παρακολουθεί φανατικά το «Κλαμπ της Penelope για Ιπτάμενες Πριγκίπισσες» και θέλει όσο τίποτα να γίνει μέλος του.

Ο Sam είναι ένα διαφορετικό αγόρι από τα άλλα και μέσω του προσεγμένου σεναρίου της Cheryl Guerriero, δεν ακολουθεί κανένα κινηματογραφικό κλισέ γύρω από τα αγόρια της ηλικίας του. έχει πολλές ερωτήσεις σχετικά με την έμφυλη ταυτότητα και ό, τι την χαρακτηρίζει, ξέρει πολύ καλά τι του αρέσει, και κατανοεί ουσιαστικά την διαφορετικότητά του χωρίς να την υποτιμά. Παραμένει γελαστός και θετικός, παρά τον εκφοβισμό που αναπόφευκτα δέχεται, και καταφέρνει να περάσει καλά, ακόμα και με τα ελάχιστα που του προσφέρονται. Είναι ένα παιδί αυξημένης συναισθηματικής νοημοσύνης και αντίληψης, και ένας γλυκός χαρακτήρας που κερδίζει σταδιακά τόσο εμάς όσο και τον χαμηλών τόνων Palmer, που ίσως βλέπει στον εγκαταλελειμμένο Sam κάτι από τον εαυτό του.

Η ταινία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Fisher Stevens (Stand Up Guys) χειρίζεται με μεγάλη ευαισθησία και οξυδέρκεια το θέμα του gender fluidity στην παιδική ηλικία και την ύπαρξη του σε έναν οπισθοδρομικό και παραδοσιακό κοινωνικό ιστό που αγαπά τα δίπολα. Επιλέγει μια εκσυγχρονισμένη προσέγγιση σε μια ιστορία κλασική, που δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τα κλισέ περιεχόμενα και το μελόδραμα που τα συνοδεύει αλλά ευτυχώς τα διανθίζει με κάτι φρέσκο και απαραίτητο. Η λεπτή προσέγγιση των θεματικών καθιστά ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση, και σίγουρα προσφέρει δυνατότητες, ακόμα κι αν μένουν ανεκμετάλλευτες.

Η ιστορία λύτρωσης του περιθωριοποιημένου και οξύθυμου Palmer, του πρώην success story του οποίου η ζωή αλλάζει εν μια νυκτί, είναι μια επαναλαμβανόμενη συνταγή, την οποία αναβαθμίζουν οι σύγχρονες θεματικές και η  προσοχή που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες. Ο Timberlake είναι συνεπής και ικανοποιητικός στην υιοθέτηση μιας άβολης και σιωπηλής αμηχανίας, μένει ωστόσο εκεί, αφού δεν καταφέρνει να αποδώσει βάθος με την εκφραστικότητά του σε έναν κατά βάση σιωπηλό χαρακτήρα. Ο Ryder Allen από την άλλη, είναι φανταστικά άνετος και συγκινητικός μέσα στην απλότητά του.

Συνολικά, το “Palmer” είναι μια τίμια προσπάθεια, με σωστές προθέσεις και μερικές συγκινητικές στιγμές να περιτριγυρίζουν ένα σημαντικό και επίκαιρο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο AppleTV+.

Aνδρομάχη Σδούκου

Πρώτη δημοσίευση: 2 Feb 2021, 19:07
Ενημέρωση: 3 Feb 2021, 02:41
Τίτλος:
Palmer
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos