No one will save you

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά στο Disney Plus. Γράφουμε άποψη: 

No one will save you - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η Brynn έχει φτιάξει ένα καταφύγιο γύρω απο τον εαυτό της ζώντας απομονωμένη στην εξοχή. Όπου μια νύχτα δέχεται επίθεση απο εξωγήινους..

Γνώμη: Ξεκινώντας απο τα αρνητικά (που είναι λίγα) δε γίνεται να μή σταθούμε σε μια ακόμα εξαίσια απόφαση της 20th Century Fox να μην 'ανοίξει' τη ταινία στις αίθουσες αλλά να τη σερβίρει στο Hulu που είναι κάτω απο την ομπρέλα της Disney πλατφόρμας. Τα ίδια έκανε και με το Prey (sequel του Predator) το οποίο έκανε τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα να τραβάνε τα μαλλιά τους κυκλόφορώντας το πολύ σύντομα και σε bluray-4k εκδόσεις αναιρώντας κάτι υπερφίαλες απόψεις οτι το μέλλον είναι το streaming.

Ξεκάθαρα το 'Νο one will save you' είναι για σινεμά.

Πάμε και στα της ταινίας τώρα..

Καλώς βάλαμε το συγκεκριμένο ταινιάκι στις αναμενόμενες του χειμώνα, δε μας διέψευσε στο ελάχιστο.

Μετά το αρχικό δεκάλεπτο, ξεκινάει ένα απίστευτο κυνηγητό της ηρωίδας απο κάτι τρομακτικά επιβλητικό που τελειώνει λίγο πρίν τους τίτλους τέλους. Μία ατελείωτη μάχη που εξ αρχής γνωρίζεις οτι δε θα καταλήξει καλά, αλλά δε παύεις να είσαι με το μέρος της Brynn σε κάθε μικρή της νίκη.

Αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν οτι μέσα σε αυτό το αγωνιώδες home invasion εγχείρημα βρίσκεται μια βαθιά ανθρώπινη ταινία.

O σκηνοθέτης Brian Duffield έχει μια μικρή εμπειρία απο ιστορίες με τέρατα (κυρίως σαν γραφιάς) με το Underwater και το Love and Monsters, οπότε εδώ φτιάχνει το δικό του Alien.

Στο δικό του 'ζαχαροπλαστείο' η μόνη ένσταση είναι οτί εγκαταλείπει πολύ γρήγορα την ιδέα να αφήσει στην φαντασία τί είδους απειλή αντιμετωπίζει η κοπέλα, μιάς και οι εξωγήινοι μοιράζουν αυτόγραφα αριστερά και δεξιά με κάθε ευκαιρία. Από κεί και πέρα παίζει όμως αριστοτεχνικά με τους ήχους  και το φωτισμό που αποτελούν τη δύναμη του έργου, γι' αυτό η ικανοποίηση θα μεγαλώσει με την θέαση σε ένα καλό οικιακό σύστημα.

Κρατήστε τους ήχους βέβαια, μιας και οι διάλογοι απουσιάζουν πλήρως, μια γενναία απόφαση που είχε το ρίσκο να οδηγήσει σε ροχαλητά αν μιλούσαμε για πειραματικό κινηματογράφο, αλλά εδώ δε προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα καθώς συντηρεί άριστα την ατμόσφαιρα γύρω απο την αγχωτική καταδίωξη.

Φυσικά ηγετική μορφή σε όλο αυτό, είναι η πρωταγωνίστρια μας Kaitlyn Dever (Booksmart), ένα κόσμημα που λάμπει σε όλη τη διάρκεια του φίλμ. Μοιάζει για 15 χρονών (δεν είναι),τρέχει και σκάει σε τοίχους περισσότερες φορές απο τον αγέραστο Τομ στις Επικίνδυνες Αποστολές, ενώ ερμηνεύει εξαιρετικά όλο το συναισθηματικό βάρος που φανερώνεται στη διάρκεια της ταινίας. Δώστε της ρόλους και θα υπογράφουμε εμείς γι αυτήν.

Εκτός απο μώλωπες, η Brynn κουβαλάει επίσης μια μεγάλη μοναξιά μέσα της και αυτό είναι κάτι που δεν περιμένεις βλέποντας το trailer να δείχνει ένα 'Μόνος στο σπίτι' vs 'Στενές επαφές Τρίτου Τύπου'.

Ναι, το φινάλε ίσως αναγκάσει μερικούς να φτιάξουν το δικό τους ιπτάμενο δίσκο πετώντας το τηλεκοντρόλ προς άγνωστες κατευθύνσεις, δημιουργεί όμως ενα αντικλισέ κλείσιμο του ματιού που συνδέεται με τη τραυματισμένη ψυχούλα του κοριτσιού.

Αν ήταν ο Bruce Willis με μπύρα στο χέρι θα δεχόμασταν την ανατίναξη του γαλαξία απ'όπου εμφανίστηκαν τα κακά ανθρωπάκια, εδώ όμως δεν υπήρχε η πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Οι μάχες μέσα μας πολλές φορές είναι ασύγκριτα πιο δύσκολες ακόμα και αν ο E.T σου χτυπάει τη πόρτα για να σε μετατρέψει σε χρυσόσκονη.

Απολαυστικό...

'Οσοι βαριούνται να βλέπουν το Μπισμπίκη να πλακώνει στα μπουνίδια το μισό κάστ του Σασμού,εδώ έχουμε την εναλλακτική.

Στριμάρει στο Disney Plus

Πρώτη δημοσίευση: 29 Sep 2023, 16:19
Ενημέρωση: 29 Sep 2023, 16:23
Τίτλος:
No one will save you
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos