Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Richard Thorncroft είναι ένας ξεπεσμένος ηθοποιός, γνωστός για την μεγάλη επιτυχία με την οποία ερμήνευσε, την δεκαετία του ’80, τον τηλεοπτικό ρόλο του ντετέκτιβ Bruce Mindhorn στο ομώνυμο αστυνομικό δράμα επιστημονικής φαντασίας της βρετανικής τηλεόρασης. Εικοσιπέντε χρόνια αφότου αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στο Χόλιγουντ, ζει σε ένα μοναχικό διαμέρισμα, δυσκολεύεται να δουλέψει ως ηθοποιός και βγάζει τα προς το ζην κάνοντας διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ.

Όταν ένας ανισόρροπος κατά συρροή δολοφόνος δέχεται να μιλήσει μόνο με τον διάσημο ντετέκτιβ Mindhorn, ο Thorncroft αρπάζει την ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο βοηθώντας στην επίλυση μιας αληθινής αστυνομικής υπόθεσης.

Άποψη: Mε φόντο την Νήσο του Μαν και πρωταγωνιστή έναν αξιοθρήνητο τύπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ζωή στην αφάνεια, το ντεμπούτο του Sean Foley είναι μια ευχάριστη βρετανική κωμωδία, τοποθετημένη στην σωστή πλευρά του γελοίου.

Γραμμένη από τους πρωταγωνιστές της Julian Barratt και Simon Farnaby, η ταινία δείχνει εξαρχής τον χαρακτήρα της και το άβολο, περίεργο βρετανικό της χιούμορ. Βασίζεται σε μια γνωστή συνταγή, χωρίς να την εξελίσσει και πολύ, αλλά δεν κουράζει ιδιαίτερα, ακριβώς επειδή διαθέτει ευαισθησία και γνωρίζει πως να μην πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά. Σατιρίζει επιδέξια και νοσταλγικά τους βρετανούς τηλεοπτικούς ντετέκτιβ των ‘80s και περιέχει πληθώρα αναφορών και αναδρομών, σαν μια παρωδία - γράμμα αγάπης σε ό,τι χαρακτήρισε το είδος.

Ο Thorncroft (Julian Barratt) είναι το κέντρο της εξέλιξης, ένας απολαυστικά αποτυχημένος και εγωκεντρικός χαρακτήρας, αλλά συγχρόνως αρκετά τραγικός ώστε να τον συμπαθούμε περισσότερο απ’ όσο θέλουμε να τον αποφύγουμε, ενώ ανάλογη φροντίδα έχει δοθεί και σε αυτούς που τον πλαισιώνουν. Από την σημαίνουσα πρώην σύντροφο και συμπρωταγωνίστρια Patricia Deville (Essie Davis), τον αιώνιο δεύτερο κασκαντέρ Clive Parnevik (Simon Farnaby), τον επιδέξιο ανταγωνιστή Peter Easterman (Steve Coogan) και τον εμμονικό δράστη με το παρατσούκλι «Κιρκινέζι» Paul Melly (Russell Tovey) μέχρι τα προσοδοφόρα cameos των Simon Callow και Kenneth Branagh, όλοι κάτι προσφέρουν στο ελαφρύ, αλλοπρόσαλλο, slapstick ύφος της ταινίας.

Αδυναμίες υπάρχουν σίγουρα. Ανά σημεία το αποτέλεσμα τα χάνει λίγο, καθιστώντας εναργέστερες τις σεναριακές ελλείψεις, κι έπειτα το είδος αμήχανης κωμωδίας που αποτολμά δεν πετυχαίνει σταθερά.

Όμως το “Mindhorn” έχει τις στιγμές του, παραμένει ανάλαφρο, χαριτωμένο και όσο πρέπει ιδιόρρυθμο, ώστε να μην πολυασχολούμαστε με αυτό το κάτι που θέλαμε

Πρώτη δημοσίευση: 15 Oct 2021, 16:46
Ενημέρωση: 15 Oct 2021, 16:46
Τίτλος:
Mindhorn
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos