Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Gil Boksoon ζει μια διπλή ζωή: είναι επαγγελματίας δολοφόνος και μητέρα μιας έφηβης. Το να σκοτώνει της είναι εύκολο και θεωρείται μάλιστα θρύλος στον χώρο της. Το να επικοινωνήσει με την κόρη της είναι το δύσκολο.

Άποψη: Ο τίτλος της κορεάτικης τανίας του Netflix που έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, δεν παραπέμπει τυχαία στο “Kill Bill” του Κουέντιν Ταραντίνο, καθώς η κεντρική ηρωίδα της, Gil Boksoon (Jeon Do-yeon), είναι κι αυτή μια στυγερή επαγγελματίας δολοφόνος, που έχει καταφέρει να αναδειχθεί μέσα σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, έχει ανοιχτές υποθέσεις με το αφεντικό της (Sol Kyung-gu) και είναι μητέρα μιας έφηβης που τραβάει κι αυτή τα ζόρια της ηλικίας της.

Μαμά και κόρη κρύβουν εξίσου πράγματα η μία από την άλλη και παρότι ο Byun Sung-hyun προσπαθεί να θίξει αυτό το χάσμα γεμάτο μυστικά που χωρίζει παιδιά και γονείς, το “Kill Boksoon” είναι πρωτίστως μία ταινία στυλιζαρισμένης δράσης και βίας, διανθισμένη με ορισμένες εμπνευσμένες χιουμοριστικές στιγμές και 2-3 σεκάνς που κόβουν την ανάσα.

Όμως, το πρώτο μισό, όπου στήνεται ο κόσμος που ζει και εργάζεται η Gil Boksoon, πάσχει από μία έλλειψη ρυθμού, ενώ κάποιοι περιφερειακοί χαρακτήρες θα μπορούσαν και να λείπουν από το σενάριο, οδηγώντας σε ένα πιο σφιχτοδεμένο αποτέλεσμα.

Βέβαια, στο δεύτερο μισό τα twists διαδέχονται το ένα το άλλο και το ξυλίκι πέφτει σύννεφο, προσφέροντάς μας και μια εξαιρετικά χορογραφημένη και συναισθηματικά φορτισμένη σεκάνς μονομαχίας.

Το πρωταγωνιστικό ζεύγος των Jeon Do-yeon και Sol Kyung-gu, οι οποίοι είναι αμφότερα γνωστοί από τους δραματικούς ρόλους τους στις ταινίας του Lee Chang-dong (“Poetry”, “Oasis”), καταφέρει να αποδώσει εκπληκτικά τη σχέση ανάμεσα στη Gil Boksoon και το αφεντικό της, ο οποίος ήταν κι αυτός που την ανακάλυψε και τη μετέτρεψε στο no1 φονικό όπλο της elite εταιρείας δολοφόνων που διευθύνει. Οι σκηνές που μοιράζονται μαζί έχουν έναν ηλεκτρισμό που δυστυχώς λείπει από αυτές που η Gil προσπαθεί να προσεγγίσει την έφηβη κόρη της.

Με λίγα λόγια, το “Kill Boksoon” μοιάζει κομμένο και ραμμένο για τα μέτρα του Netflix, αλλά παράλληλα είναι και κλάσεις ανώτερο από τις διάφορες αδιάφορες έως και κάκιστες ταινίες δράσεις που μας σερβίρει κατά καιρούς η streaming πλατφόρμα.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Mar 2023, 15:40
Ενημέρωση: 31 Mar 2023, 15:40
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Kill Boksoon
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos