Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Kate στο επάγγελμα ψυχρή εκτελέστρια έχει δηλητηριαστεί και σε λιγότερο απο 24ωρες θα βγεί στη σύνταξη μια για πάντα. Μέχρι τότε όμως θα ψάξει μετα μανίας να βρεί τον υπεύθυνο πλακώνοντας συνάμα το μισό Τόκιο στο ξύλο.

Γνώμη: "Επιτέλους!", θα αναφωνήσουμε, γιατί αργά αλλα σταθερά το Hollywood όταν πρόκειται για καθαρόαιμη ταινία δράσης έχει βάλει στην άκρη το παραλήρημα στο μοντάζ, τις μπουνιές στον αέρα και τους ατσαλάκωτους χαρακτήρες και προσπαθεί να πείσει οτι έχει πάρει το είδος στα σοβαρά.

Έτσι και στην 'Kate', ο Γάλλος σκηνοθέτης Cedric Troyan μετά το αδιάφορο sequel του Huntsman, έχει προσλάβει action directors απο Ταυλάνδη και Ιαπωνία βρίσκοντας παράλληλα μια αποφασισμένη πρωταγωνίστρια να εξυπηρετήσει το ρόλο και κινηματογραφεί τις σκηνές μάχες με ευρείες και καθαρές λήψεις. Για να τα λέμε όλα, οι streaming υπηρεσίες έχουν βοηθήσει σ'αυτό, δίνοντας απόλυτη ελευθερία στους δημιουργούς, χωρίς το πετσόκομμα βίαιων σκηνών και gritty-λας για να εξασφαλίσουμε το PG 13, μπας και κόψουμε κανα εισητήριο παραπάνω

H Mary Εlizabeth Winstead, η οποία όπου παίζει είναι καλή, πείθει σαν την εκτελέστρια χωρίς συναισθήματα και μέσα στο ράλι αναζήτησης της γενικής ιδέας 'αν άξιζε όλο αυτό' λίγο πριν το τέλος αποκτα και ψήγματα ανθρωπιάς, ενώ στη διαδρομή ματώνει και σπάζεται ψυχολογικά και σωματικά. Οι εποχές του ανίδρωτου Steven Seagal μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Spoiler και να θέλαμε (που δεν θέλουμε) δεν υπάρχουν. Η υπόθεση είναι, σκοτώνουμε ότι κινείται γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος. Στην πορεία συναντάμε και την εξιλέωση στη πιτσιρίκα Ani που αποτελεί την sidekick-θαυμάστρια της Kate.

O Troyan τα έχει ντύσει όλα αυτά με μπόλικα νέον χρώματα, το νυχτερινό Τόκυο που φαίνεται οτι λατρεύει και μια δόση της κουλτούρας της Ιαπωνίας που βρίσκεται ανάμεσα σε παλιές παραδόσεις και το iPhone No 72.

Μέσα σε όλο το χαμό, η μόνη ένσταση μας είναι οτι δεν εκμεταλεύεται το κρυφό χαρτί του Woody Harelson ως μέντορας της Kate που πιστεύαμε θα κεντούσε αν του δινόταν περισσότερο χρόνος, είτε σε διαλόγους, είτε σε σκηνές δράσης αλλα και η επιδερμική παρουσία γνωστών Ιαπώνων ηθοποιών, μιας και οι περισσότεροι χρησιμοποιούνται ως εμπόδιο που πρέπει να φύγουν απο τη μέση.

Βαθιά νοήματα δεν υπάρχουν, αλλά σε τέτοιες ταινίες δε γνωρίζουμε και κατά πόσο χρειάζονται.

Το πάθος των συμμετεχόντων και η σωστή απεικόνιση της δράσης είναι τα κατάλληλα συσταστικά για πυραυλοκίνητη περιπέτεια.

Όλοι παραπονιούνται για μόδα σκληροτράχηλων ηρωίδων,για προώθηση βίας, για άμυαλο ξυλίκι και στο τέλος, όλοι τις παρακολουθούν.

Εμείς πάλι τις αναζητάμε μανιωδώς, όπως η Kate την 'Boom Boom' λεμονάδα.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 18 Sep 2021, 19:31
Ενημέρωση: 18 Sep 2021, 19:31
Τίτλος:
Kate
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos