Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Στα 70s η Jean είναι παντρεμένη με τον Eddie, έναν εγκληματία, με τον οποίο προσπαθεί να κάνει παιδί. Θα αναγκαστεί όμως να αλλάξει πλήρως την ζωή της όταν εκείνος εξαφανίζεται μυστηριωδώς και θα πρέπει να ξεφύγει για να σώσει την ζωή της.

Άποψη: Πώς θα ήταν αν βλέπαμε το The Godfather από την πλευρά της Diane Keaton ή τις ταινίες του Scorsese από την πλευρά των γυναικών που συμπρωταγωνιστούν πλάι στους μαφιόζους και στους γκάνγκστερς;

Αυτό φαίνεται να επιδιώκει η Julia Hart με την νέα της ταινία σε σενάριο της ίδιας και του παραγωγού του La La Land και συντρόφου της Hart, Jordan Horowitz. Μια γυναικεία ιστορία σε έναν κόσμο εγκλήματος που καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, χωρίς να χρειάζεται πολλούς πυροβολισμούς, βία και συνωμοσίες.

Η Jean είναι μια συγκαταβατική γυναίκα που παρά το ποιόν του συζύγου της, παραμένει δίπλα του και τον αγαπά, ενώ όταν εκείνος της φέρνει ένα μωρό στην αρχή της ταινίας και της λέει ότι πλέον είναι το μωρό τους, εκείνη το δέχεται. Μια νύχτα όμως ένας φίλος του Eddie θα την ξυπνήσει για να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει, χωρίς να ξέρει το γιατί, και πάλι το δέχεται. Μαζί με το μωρό ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα αλλά και φόβο. Δεν γνωρίζει τι γίνεται και γιατί πρέπει να το υποστεί αλλά αντιλαμβάνεται ότι κάτι άσχημο προφανώς έχει συμβεί στον αγαπημένο της. Τα πράγματα γρήγορα θα στραβώσουν και εκείνη θα πρέπει να βρει την δύναμη. Στην έως τώρα ζωή της ήταν μια κλασική νοικοκυρά της δεκαετίας του 1970, μια γυναίκα στο σπίτι που προσέχει τον άνδρα της και προσπαθεί να αποκτήσει παιδί. Η περιπέτεια αυτή θα της δώσει την αφορμή να καταλάβει ότι είναι παραπάνω από αυτό.

Η Hart στρέφει ξεκάθαρα τον φακό πάνω της, καθώς στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον Eddie ούτε για την συμμορία του. Όπως στο παρελθόν, ο κινηματογράφος χρησιμοποιούσε τις γυναίκες για να ομορφύνουν την εικόνα του πρωταγωνιστή, έτσι στο I’ m Your Woman, χρησιμοποιούνται οι ανδρικοί χαρακτήρες για να σκληρύνουν την πρωταγωνίστρια.

Η υπόθεση είναι πάνω της και γι’ αυτό έχουμε πιο αργούς ρυθμούς από μια τυπική ταινία εγκλήματος. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε την γυναίκα μέσα στην όλη δράση και άρα κάποιες πιο απλές, καθημερινές σκηνές από εκείνες που επικρατούν στο είδος. Μπορεί αυτό να έχει ένα κόστος, ότι ανά στιγμές κουράζει αυτή η επαναληψιμότητα της καθημερινότητας, αλλά από την άλλη δίνει την δυνατότητα σε μια πιστή καταγραφή της πραγματικότητας μιας γυναίκας εκείνη την εποχή. Ανά στιγμές, η περιπέτεια της Jean φέρνει στο νου σκηνές από το Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα με την Geena Davis, χωρίς όμως ομοιότητες στην υπόθεση.

Η βραβευμένη πρωταγωνίστρια του Marvelous Ms. Maisel, Rachel Brosnahan υποδύεται μοναδικά την Jean, σε μια ίσως από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες της χρονιάς. Κατορθώνει μέσα σε δύο ώρες, χάρη βέβαια και στο καλογραμμένο σενάριο, να αποδώσει όλες τις αλλαγές και μεταπτώσεις του χαρακτήρα, ενώ σε συνδυασμό με την συνολική πιστότητα στην αισθητική των 70s, κατορθώνει να σκεπάσει οποιαδήποτε στραβοπατήματα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Dec 2020, 16:11
Ενημέρωση: 27 Dec 2020, 16:13
Τίτλος:
I'm your woman
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos