How i became a superhero

How i became a superhero - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στο Παρίσι του 2020, οι υπερήρωες έχουν ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία αποτελώντας μέρος της καθημερινότητας.

Ένας μοναχικός αστυνομικός, ο Moreau,  αναλαμβάνει να διαλευκάνει μία σειρά ατυχημάτων που προκαλούνται από μία μυστηριώδη ουσία που παρέχει υπερδυνάμεις σε κοινούς θνητούς.

Άποψη: Στην περίπτωση της ταινίας «Πώς έγινα υπερήρωας» που θυμίζει κάτι από το Project power με τους Jamie Foxx και Joseph Gordon-Levitt, το οποίο επίσης στριμάρει στο Netflix, το όλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το τόλμημα μίας κινηματογραφίας, εν προκειμένω της γαλλικής, να καταπιαστεί μ’ ένα μη οικείο για εκείνη και κατ’ εξοχήν αμερικανικό υποείδος ταινιών, εκείνο των υπερηρωικών.

Σύμφωνα με την εναλλακτική εκδοχή που προτείνει η γαλλικής παραγωγής ταινία της πλατφόρμας, οι υπερήρωες είναι άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις αλλά και  ελαττώματα, προβλήματα και ανησυχίες, οι οποίοι έχοντας ενσωματωθεί στην κοινωνία, ζουν μία φυσιολογική καθημερινότητα απαλλαγμένοι από το βάρος να σώσουν την ανθρωπότητα.

Και μπορεί κάποιοι από αυτούς να αποτελούν διασημότητες με τους εφήβους να τους πλευρίζουν για μία selfie αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται ως σωτήρες τύπου superman ή ως καταραμένοι μεταλλαγμένοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά σαν τους X-men.

Ακόμα όμως και με την παρουσία των κοινωνικά αποδεκτών αυτών υπερηρώων το Πώς έγινα υπερήρωας μοιάζει στην πραγματικότητα περισσότερο με αστυνομική ταινία με μία υπόθεση μεταφυσικών διαστάσεων να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών του Moreau και της συναδέλφου του και μόνο στα τελευταία λεπτά  αποκτά χαρακτήρα superhero ταινίας μέσα από μία άνευρη, σύντομη και καθόλου φαντασμαγορική υπερηρωική μάχη, η οποία προς απογοήτευση των θεατών δε συγκρίνεται με εκείνες των ταινιών της Marvel και της DC.

Παρά την ενδιαφέρουσα και πιο ανθρώπινη προσέγγισή της για τους υπερήρωες, η πασπαλισμένη με τίμια εφέ ταινία του Netflix υστερεί σε επίπεδο πλοκής και χαρακτήρων και στερείται σασπένς και έντασης αδυνατώντας να κεντρίσει-πόσο μάλλον να διατηρήσει αμείωτο-το ενδιαφέρον του θεατή για την εξέλιξη της ιστορίας και τη διαλεύκανση του μυστηρίου.                         

Aναστασία Σταθά          

Πρώτη δημοσίευση: 7 Aug 2021, 17:41
Ενημέρωση: 9 Aug 2021, 13:20
Τίτλος:
How i became a superhero
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos