Fear Street Part I: 1994

Fear Street Part I: 1994 - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Συνοψη: 2 πόλεις, η Shadyside όπου στη μία γίνονται φονικα, λιμοί θαλασσοδαρμοί ενώ στην Sunnyvile τα πάντα είναι υπέροχα με πολλά χρήματα και ησυχία.

Ένας καυγάς ανάμεσα σε ζευγαράκι οδηγεί την εφήβη κ το τρελό παρεακι της στο συμπέρασμα ότι η φήμη για μια μαγισσα που καταράστηκε τη μια πόλη ίσως κ ν μην ειναι παραμύθι για να τρομάζουν τα παιδάκια.

Γνώμη : Το 1996 μετά την τεράστια επιτυχία του Scream 1, αλλά και του πολύ καλού sequel, αναζωπυρώθηκε το είδος των slasher films, ως συνήθως όμως γρήγορα κούρασε με τεράστια φιάσκα όπως το Urban Legends και το I know what you did last summer. 

Η εποχή του Jason και του εφιάλτη στο δρόμο με τις λευκές είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν ασχολούμαστε με τα remakes που έγιναν, όπως δε ασχολούμαστε και με τις μπάμιες. Λίγο το Trick N' Treat (2017) αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και το τελευταίο Halloween (2018), μέχρι εκεί όμως.

 Η Leigh Janiak στη σκηνοθεσια, βασιζόμενη στα βιβλία-αντιπαλο δέος στις ΄Ανατριχίλες΄ της R.L Stine, δείχνει να  λατρεύει το είδος,  μιας και το Fear street αποτελεί φόρος τιμής σε όλες αυτές τις ταινίες. Ειδικά η πρώτη σκηνή Ουρλιάζει (Scream) από μακρυά.Πάρα πολύ ωραία, δηλώνουμε συμμετοχή.

 Φτάνουν όμως οι αγνες προθέσεις;

Το Stranger Things που πηγε να αναβιώσει τα 80ς μπορεί να μην ήταν αριστούργημα αλλά ήταν άριστα φροντισμένο με πολύ καλούς νέους ηθοποιούς και νοσταλγία σε κάθε πλάνο. Το Fear street θα μπορούσε να πάρει σημειώσεις.

  Ενώ το αίμα είναι αρκετό και πάντα καλοδεχούμενο σε τέτοιες ταινίες, με τα απαραίτητα  τινάγματα, υπάρχει ένα μεγάλο μείον σε όλο αυτο το concept της ταινίας. Δε μπορείς να συμπάθησεις κανένα χαρακτήρα. Απο τη πληγωμένη λόγω έρωτα πρωταγωνίστρια Kiana Madeira  και το παρεάκι της που κάνουν τα βαποράκια της κακιάς ώρας, μέχρι τον αδερφό της Benjamin Flores σε ρόλο Fox Mulder που θέλει να πιστέψει θα τους χαρακτηρίζαμε ..νερόβραστους. Η παρέα πετάει αστεία αριστερά κ δεξιά, αλλά η όλη η  φάση είναι cringy. Στο μπλέντερ βάζουμε κ κάποια μεταφυσικά στοιχεία ενώ η δεκαετία του 90 μας παρουσιάζεται μόνο από το soundtrack (ομολογουμένως καλό) και τίποτα άλλο. Στο τσακ γλίτωσαμε και δεν είδαμε κάνα Instagram πουθενά. 

Βέβαια αν η ταινία στοχεύει σε πιο εφηβικό κοινό, δεν αποκλείεται να το καταδιασκεδάσουν. Δεν είναι όλα για όλους. Για εμάς τα 100 λεπτά πέρασαν βασανιστικά αργά. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια σε ένα είδος που έχει παραιτηθει η προσπάθεια, όμως δεν είχε το αποτέλεσμα που θα θελαμε. 

Θα προσπεράσουμε περιμένοντας το νέο Halloween που από το trailer φαίνεται θυμωμένο, άμυαλο και βίαιο.

Το Netflix μόλις έβγαλε στη φόρα το Part 2, την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσει την τριλογία. Δυστυχώς για το Fear Street ισως προτιμήσουμε να  δούμε για 100ή φορά το Κill Bill 1- 2, το διαμαντάκι και προτεινόμενο Gone Baby Gone (πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ben Affleck και μάλλον  καλύτερο του Τhe town)  και προσεχώς την Τελευταία Εξοδος Ρίτα Χειγουορθ. Εμ, Netflix τι να σε κάνουμε. Βάζεις τις μπάμιες και δίπλα τα Burger με τη πίτσα, όποιος προτιμήσει το πρώτο τη κατάρα της μάγισσας του Fear street να έχει.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 13 Jul 2021, 15:25
Ενημέρωση: 13 Jul 2021, 15:25
Τίτλος:
Fear Street Part I: 1994
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos