Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Υπόθεση: Ενας παρασημοφορεμένος πεζοναύτης, ο Μαλίκ, παίρνει τα δύο αγόρια του από την εν διαστάσει σύζυγό του, για να τα προστατεύσει από εξωγήινα έντομα, που το τσίμπημά τους αλλάζει προς το κακό τον ξενιστή.

Ο νέος ρόλος του Ριζ Αχμέντ, αμέσως μετά την υποψηφιότητά του για Οσκαρ στο "Sound of metal" είναι μια sci-fi περιπέτεια του Amazon Prime που παίρνει μια... απότομη στροφή στη μέση (πιθανά spoilers, σταματήστε την ανάγνωση).

Άποψη: Η πρώτη σκηνή δείχνει τον Μαλίκ σε ένα βρώμικο δωμάτιο από το οποίο ξετρυπώνουν κάθε είδους έντομα. Ο πεζοναύτης είναι σίγουρος για μια παγκόσμια εισβολή εξωγήινων σε αυτή τη μορφή, και προστατεύεται με το... πατροπαράδοτο αντικουνουπικό σπρέι!

Η ατμόσφαιρα αρχικά είναι απειλητική και σοβαρή. Είμαστε μπροστά σε ακόμα ένα sci-fi θρίλερ, και ακόμα μια απειλή με έναν άνδρα έτοιμο να προστατεύσει την οικογένειά του. Ένα έντομο τσιμπάει τη γυναίκα του, εκείνη μας λέει "με έχουν τσακίσει σήμερα" καθώς το σκοτώνει με το χέρι της.

Ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με έναν αστυνομικό που βλέπει την στιγμιαία παραμόρφωση μέσα από τα αποκρουστικά μάτια του. Θέλουμε να πιστέψουμε πως οι εξωγήινοι είναι εδώ!

Η συνέχεια όμως είναι ένα road-trip. Ένα οικογενειακό road-trip, μια περιπέτεια (σκληρή σε σκηνές) που ήδη καταλαβαίνεις πως δεν θα έχει καλό τέλος. Με πολύ βαριά και σοβαρή προσέγγιση, ο σκηνοθέτης Μάικλ Πιρς (του "Beast") ακροβατεί ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και την παράνοια, ενώ θέλει (;) να σχολιάσει πόσο εύκολα πείθεται κανείς για παγκόσμιες συνομωσίες.
Την ίδια στιγμή δεν στηρίζει ούτε ο ίδιος τον «κόσμο» του πρωταγωνιστεί, βάζοντάς τον να παραδεχτεί πως το μυαλό κάνει παιχνίδια μετά από μια τρομακτική εμπειρία στον στρατό.

Ο Αχμέντ είναι ξανά εξαιρετικός, με το βλέμμα ενός άνδρα έτοιμου για όλα και ικανού να μπορεί να παίζει ρόλους είτε "καλών" είτε "κακών". Όλες οι ερμηνείες είναι καλές, και αυτός είναι ο μόνος λόγος που σε κρατά έως το τέλος.

Η Οκτάβια Σπένσερ δίνει μια λογική προσέγγιση και ουσιαστικά αποκαλύπτει -πρώτα αυτή και μετά εμείς- το μυστικό της ταινίας. Κρατά την αμφιβολία για τις πράξεις του Μαλίκ, κάτι που θέλει να κάνει και η ταινία αλλά αποτυγχάνει.

Το ερώτημα που θα μπορούσε να πάει έως το τέλος "είναι όλα αυτά αλήθεια ή όλα είναι στο βασανισμένο μυαλό του" έχει γρήγορα την απάντηση και εμείς μένουμε ένα φινάλε χωρίς καμία έκπληξη.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Dec 2021, 20:16
Ενημέρωση: 20 Dec 2021, 20:16
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Encounter
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos