Θα το βρείτε: Netflix

Συνοψη: Ο creep(y) Josef της πρώτης ταινίας, επιστρέφει με νέα αγγελία, για συνοδοιπόρο στη παράνοια του.

Κορίτσι που έχει βαλτώσει με ιντερνετική εκπομπή αποφασίζει να το τραβήξει στα ακρα με στοχο να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δε θα πάει καλα ...ούτε αυτό.

Γνώμη: Πριν ξεκινήσουμε να μιλήσουμε για τις εντυπώσεις μας,θα προτρέψουμε να παρακολουθήσετε νωρίτερα ΚΑΙ το Creep 1, καθώς αποτελεί μια μερική συνέχεια, είναι τρελό, πανέξυπνο και παρανοικό. Αλλωστε 80 λεπτα η κάθε ταινία περνάει νεράκι.Φυσικά σε κάποιους που δεν αρέσει το πρώτο, ας βάλουν προτεραιότητα κάτι αλλο.

Οπως και στο πρώτο μέρος, σκηνοθέτης παραμένει ο Patric Brice που είχε και βασικό ρόλο στο cast, ενώ το σενάριο το συνυπογράφει με τον πρωταγωνιστή Μark Duplass (προσφατα στο θλιμμένο Padletton του Νetflix) ο οποίος στο ρόλο του Creep βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση. Πολύ καλή και η Desiree Akhavan στο ρόλο της ατρόμητης Σάρα που ενώ ξεκινάει με ορμή, γίνεται το αντίπαλο δέος, γουστάρει, κάνει τα τζακούζια της,και μετα....τρέχει

Φήμες λένε,οτι οι συντελέστές πήραν τη βασική ιδέα και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μια τίμια προσπάθεια σε 'Κωνσταντίνου και Ελένης', όμως εδώ προς τέρψιν των θεατών, το εγχείρημα πέτυχε.

Είναι στιγμές που η παράνοια χτυπάει κόκκινο, σκηνές που θές να γελάσεις αλλα φοβάσαι μηπως το χεις χάσει και εσύ ο ίδιος, σημεία που λάτρεύεις τον πρωταγωνιστή γνωρίζοντας οτι έχει άπειρα ψυχολογικά θέματα, έναν φίλο στήριγμα που θα ήθελες να είχες, αλλα κάποια στιγμή θα κατέληγες στη συλλογη του απο dvd και vhs (όσοι και όσες το δείτε θα καταλάβετε).

Το συγκεκριμένο θρίλερ ανήκει στη κατηγορία των found footage horror.'Eνα πρώτο δείγμα είχαμε πάρει με το 'Βlair Witch project' με κόσμο να αποχωρεί απο τις αίθουσες τη πρώτη μισή ώρα μην αντέχοντας το ατελείωτο 'κούνημα' και την in your face αισθητική του και αλλους να μένουν αποσβολωμένοι μέχρι τέλους. Για πολλά θρίλερ την επόμενη δεκαετία αποτέλεσε την εύκολη και φτηνή λύση. Και ώς συνήθως είχαμε και διαμάντια οπως το Cloverfield και το Rec ,αλλα στο τελικό λογαριασμό βρεθήκαμε και με 17 συνέχειες του Paranormal Activity που για 90 λεπτά έδειχναν... τίποτα, να μη μιλήσουμε για προσπάθειες τύπου παίρνω τη κάμερα, τρέχω, τραβαω οι δραμαμίνες παρέχονται στους τίτλους αρχής.

Εμείς είμαστε φαν του είδους, γιατί μπορεί να γίνει άπειρα τρομακτικό: με το να σε βάλει 'μεσα στα πράγματα', νιώθεις οτι βρίσκεσαι μέσα στην ίδια την ταινία, ένας ψεύτικος ρεαλισμός που θέλεις να μη δείς τι γίνεται αλλα δε μπορείς να μην το κάνεις. Το Creep τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτό.

Αποτελεί μια άξια συνέχεια του πρώτου, εξίσου φευγάτο ίσως και παραπάνω, ενώ τα πλάνα μιλάνε για τριλογία. Ψηφίζουμε ναι γιατι ο Duplass παίζει στα δάχτυλα αυτο το ρολάκι. Δέν ξέρω αν πρέπει να ανησυχούμε που είχαμε ένα γελάκι σε όλη τη διάρκεια του φιλμ, το μενού περιλαμβάνει αφοσίωση μέχρι τέλους αλλιώς θα βγεί ο... κακός λύκος.

Ενδείκνυται για θέαση με παρέα, τέρμα τα ηχεία για να πεταγόμαστε όλοι μαζί βρε παιδί μου και μια extra large πίτσα.

Ξαφνικά κοιτάμε τους φίλους μας διαφορετικά... και αυτο ΔΕΝ είναι καλό. 

Προτείνεται θέαση στα καπάκια και των δύο μερών. Στριμάρουν στο Netflix.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 2 Jul 2021, 18:24
Ενημέρωση: 2 Jul 2021, 18:26
Τίτλος:
Creep 2
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
78
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos