Barbarian

Το θρίλερ του Disney Plus είναι ένας ακόμα θρίαμβος στον τομέα του τρόμου. Για να απολαύσει κάποιος αυτή τη λιχουδια θα πρέπει να γνωρίζει όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα για αυτό θα μιλήσουμε με γρίφους γέροντα.

Barbarian - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Έχεις κλείσει συνέντευξη στην πόλη, αλλά τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα; Τι πιο τίμιο από ένα cozy Αirbnb σε μια φτωχογειτονιά του Detroit. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό περιλαμβάνει ''άρρωστα'' πράγματα .

Γνώμη : Ένας ακόμα θρίαμβος στον τομέα του τρόμου, με το είδος να σαρώνει και να βγαίνει νικητής στο σούρουπο του 2022. 

Για να απολαύσει κάποιος αυτή τη λιχουδια θα πρέπει να γνωρίζει όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα για αυτό θα μιλήσουμε με γρίφους γέροντα.

Το σίγουρο είναι ότι ο σκηνοθέτης Zach Cregger -χωρίς ιδιαίτερη πορεία στο genre- έδειξε τα δόντια του, με συνοδοιπόρους τη δυναμική του πρωταγωνίστρια Georgina Campbell, τον αινιγματικό Βιll Skarsgard (ο νέος Pennywise) και τον αυθόρμητο κωλοπαιδισμό του Justin Long.

Η ταινία αλλιώς ξεκινάει, αλλάζει τροπή στο πρώτο μισάωρο, ενώ όσο αυξάνεται η κάθοδος προς τη παράνοια καταλήγει σε κάτι ακόμα πιο νοσηρό. Τα σοκ είναι απανωτά με τη βοήθεια μιας μινιμαλιστικής ατμόσφαιρας που σε προετοιμάζει ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να συμβεί, χωρίς να στα δίνει όλα στα πιάτο. Περνάει ταυτόχρονα και 2-3 μηνύματα που μπορείς να τα αγνοήσεις απολαμβάνοντας μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου ή να τα λάβεις υπόψη δίνοντας δίκιο στην απαισιόδοξη αίσθηση σου: που βαδίζουμε σαν ανθρώπινο είδος .

Το φιλμ διαθέτει όλα τα απαραίτητα καλούδια, όπως μυστήριο, εκπληκτική ατμόσφαιρα, ακραία βία, απόκοσμα σκηνικά, ότι πρέπει για να προβάλεις σε συγγενείς που βλέπεις μια φορά το χρόνο και σε έχουν πρήξει γιατί δε παντρεύτηκες ακόμα, έτσι ώστε να τους οδηγήσεις στη γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού τους και την 236ή επανάληψη του ' Μόνος στο σπίτι '.

Το Barbarian όπου και αν προβλήθηκε στο εξωτερικό, προκάλεσε μεγάλο σαματά, συνάμα συζητήσεις ανάμεσα σε πολέμιους και λάτρεις του έργου, γεγονός που αποτελεί παράσημο και δίνει ώθηση στη προώθηση του. Εδώ πάλι αγνοήθηκε η τύχη του, ίσως γιατί θεωρείται συζητήσιμο το θέαμα ή αφορά "μικρή μερίδα κοινού" (αν είναι δυνατόν: ο κόσμος διψάει για φρέσκες ταινίες τρόμου!). Είδαμε και κάτι άλλες προσπάθειες που βούλιαξαν τις αίθουσες...

Το Disney Plus έκανε σοφή κίνηση προσθέτοντας την στον κατάλογο του, ενισχύοντας τη δυναμική των θεατών του που δεν αρέσκεται μόνο στον Αλαντίν και τον Ρούντολφ το ελαφάκι.

Άνετα μέσα στο Top 10 ταινιών τρόμου της χρονιάς, παρόλο που η εποχή προσφέρεται για αγάπη,,μισό τόνο μελομακάρονα και ανάλαφρα ταινιάκια, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε δυναμικότερο κλείσιμο χρονιάς με 'Avatar 2 , το sequel του Knives Οut και Barbarian: το καθένα με το κοινό του .

Μην κατεβαίνετε σε υπόγεια καλού κακού, ας ανοίξει ο καιρός και βλέπουμε 

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Dec 2022, 16:25
Ενημέρωση: 26 Dec 2022, 17:07
Τίτλος:
Barbarian
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos