Σύνοψη: Βαθιά μέσα στα Απαλάχια, ο πάστορας Lemuel Childs προεδρεύει μιας απομονωμένης κοινότητας εκπαιδευτών φιδιών, μια αλλόκοτη αίρεση Πεντηκοστιανών οι οποίοι διαθέτουν δηλητηριώδη φίδια για να αποδείξουν την πίστη τους στο Θεό. Καθώς η αφοσιωμένη κόρη του Mara ετοιμάζεται για την ημέρα του γάμου της, υπό την επιτήρηση της Hope Slaughter, ενα επικίνδυνο μυστικό έρχεται στην επιφάνεια, κάτι που θα φέρει την Mara αντιμέτωπη με την θανάσιμη παράδοση της εκκλησίας του πατέρα της.

Άποψη: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Britt Poulton και Dan Madison Savage φέρνει την οσκαρούχα πλέον Olivia Colman στα Απαλάχια Όρη σε μια αίρεση Πεντηκοστιανών, σε ένα θρίλερ που σίγουρα έχει ενδιαφέροντα στοιχεία και πολύ καλές ερμηνείες αλλά όχι την απαραίτητη ορμή για να παρασύρει όλα όσα βρίσκει μπροστά του.

Οι Πεντηκοστιανοί είναι ένα δόγμα που εντάσσεται με την ευρύτερη έννοια στον Προτεσταντισμό και όπως λέει το όνομά του, που προέρχεται από την Πεντηκοστή, δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο του Αγίου Πνεύματος αλλά και της ενεργούς συμμετοχής του ατόμου στην χριστιανική ζωή. Εν προκειμένω, η ομάδα Πεντηκοστιανών στα Απαλάχια όρη με πάστορα τον Lemuel, πατέρα της πρωταγωνίστριας, συνδέεται έντονα με τα φίδια και με την επαφή με το θείο μέσω αυτών. Τα φίδια άλλωστε τα συναντάμε συχνά στις θρησκείες άλλοτε ως θετικό και άλλοτε ως αρνητικό σύμβολο ήδη από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Η νεαρή Mara είναι διπλά εγκλωβισμένη, αφενός στον έμφυλο ρόλο της, ως γυναίκα και άρα χωρίς δικαίωμα να αποφασίσει, σύμφωνα με τα ήθη της ομάδας, τον σύζυγό της, αφετέρου στις υπερβολές και τους εξαναγκασμούς στους οποίους οδηγεί η τυφλή πίστη και αποδοχή οποιασδήποτε θρησκείας.

Η πολύ καλή Alice Englert που την υποδύεται με την εκφραστικότητα του προσώπου της αποδίδει στο έπακρο τον ταλαντευόμενο και ανά στιγμές μετέωρο ψυχισμό της ηρωίδας της σε ένα σενάριο όμως που κάποιες φορές την προδίδει και την αφήνει μέσα σε μια ιστορία που αργεί να κορυφώσει και βρει τους ρυθμούς της, αλλά ακόμα και όταν τους βρίσκει και πάλι δεν διατηρεί την ένταση ούτε την εσωτερική των χαρακτήρων ούτε την εξωτερική της πλοκής. Δεν διαθέτει ούτε τον folk τρόμο που θα μπορούσε να έχει θέλοντας να δείξει την παράλογη, μη ανθρώπινη υποταγή σε προκατασκευασμένους κανόνες, ούτε τον επιτυχή συνδυασμό θρησκευτικού τρόμου και κοινωνικού δράματος.

Η Olivia Colman αν και σε περιφερειακό ρόλο, βυθίζεται σε αυτόν, αποτυπώνοντας τον στο πρόσωπό της όπως και ο Walton Goggins ως ο πατέρας-πάστορας.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Nov 2019, 16:20
Ενημέρωση: 5 Nov 2019, 16:20
Τίτλος:
Them that follow
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos