"Shaft": Shut your mouth...

"Shaft": Shut your mouth... - κριτική ταινίας

Σύνοψη:  Ο JJ (aka John Shaft Jr.) ένας ειδικός αναλυτής στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στο FBI, θα κληθεί να μάθει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του καλύτερου του φίλου. Σε αυτήν την προσπάθεια δέχεται να βοηθήσει ο -μόνιμα απών- πατέρας του, ο θρυλικός John Shaft, ο οποίος έχει και τα δικά του προσωπικά και επαγγελματικά θέματα να λύσει.

Η συνέχεια του "Shaft" του 2000 του μακαρίτη Τζον Σίνγκλετον, είναι κάτι σαν sequel και κάτι σαν reboot. Το σίγουρο είναι πως είναι κακή ταινία... Mε σκηνοθέτη τον Τιμ Στόρι και ακόμα χειρότερο σενάριο, η ταινία είναι εκτός τόπου και χρόνου και ούτε καν η μόνιμα cool παρουσία του Σάμιουελ Τζάκσον δεν τη σώζει. Ο οποίος εννοείται πως πάντα υποδύεται τον... εαυτό του, απλά οι καλές του στιγμές έχουν πάντα να κάνουν με εξίσου καλές ταινίες. Και 2,3 ατάκες της προκοπής.

Αν περιμένεις να δεις μια αστυνονική περιπέτεια, έστω γεμάτη κλισέ και με πολύ βία, θα πέσεις πολύ έξω. Θέλει να μοιάζει "old school", είναι απλά εκτός εποχής. Θέλει να είναι cool, είναι απλά αστείο. Πόσες φορές θα δούμε τον Shaft να περνάει χωρίς να κοιτάζει το δρόμο και τα αυτοκίνητα απλά να σταματούν;
Το στόρι είναι χωρίς σημασία, οι διάλογοι ακόμα χειρότεροι, οι εναλλαγές ρυθμού και κατεύθυνσης, ακατανόητοι. Οι σκηνές δράσης είναι -με λίγα λόγια- εκατοντάδες σφαίρες προς τον Shaft, καμία δεν τον βρίσκει, δεν σκύβει καν.. Οι γυναικείοι ρόλοι και όσα λένε και κάνουν, θα κάνουν κάθε... γυναίκα της εποχής να ουρλιάζει (!), κυρίως στη σκηνή που ο νεαρός Shaft Juniοr, πυροβολεί και σκοτώνει κόσμο.
Ο οποίος Τζέσι Τ. Ούσερ στο ρόλο του νέου, πρέπει να είχε καλό μέσο για να παίζει σε ταινία. Σε ένα buddy movie αλλά αυτή τη φορά μπαμπάς και γιος, προκαλεί συνεχώς το μειδίαμα του Τζάκσον και πιθανότατα να μην είναι μέσα στο σενάριο. Απλά τον βλέπεις και γελάς.

Το αληθινό δράμα είναι η σχεδόν δύο ώρες διάρκειας του, λες και είχε κανείς την παραμικρή απορία τι θα συμβεί στο τέλος και αν εμφανιστεί ακόμα ένας Shaft για να φορέσουν όλοι μαζί τις καμπαρντίνες και να περπατήσουν στο δρόμo...
Μην μπείτε στον κόπο να το δείτε. Είστε τυχεροί που μας διαβάζετε, κάνουμε τη δύσκολη δουλειά πριν από εσάς.
 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Jul 2019, 13:53
Ενημέρωση: 26 Jul 2019, 13:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
"Shaft": Shut your mouth...
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111'
Release: 
Ιούνιος 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos