Scenic route

Ένα road trip μεταξύ δύο κολλητών φίλων δεν εξελίσσεται όπως το είχαν σχεδιάσει και η ένταση ανεβαίνει...
Scenic route - κριτική ταινίας

‘Desert Sessions’ για ανθρώπινες σχέσεις

Έχοντας κάνει πρεμιέρα στο στο φεστιβάλ SXSW τον περασμένο Μάρτιο, το “Scenic Route” των Κέβιν και Μάικλ Γκετζ, βασίζεται στη σχέση δυο φίλων που θα βρεθούν αντιμέτωποι όταν ‘μείνουν’ με το αυτοκίνητο στη μέση της Death Valley και οι συνθήκες επιβίωσης γίνουν εξαιρετικά δύσκολες για αυτούς.

Βασισμένη σε ‘two men show’ μοντέλο, η ταινία αποτελεί ένα ηθικό δίδαγμα ότι σε ακραίες συνθήκες όλα δοκιμάζονται, όλα επαναπροσδιορίζονται, πόσο μάλλον οι ανθρώπινες σχέσεις. Θυμίζει το ‘Gerry’ του Γκας Βαν Σαντ, έχει και κάτι από το πρόσφατο ‘Prince Avalance’.

Μινιμαλισμός, γκρό πλάνα, εξαιρετική φωτογραφία και δυο αξιοπρεπέστατες ερμηνείες από τους Ντουχάμελ και Φόγκλερ (που υποδύονται το στερεοτυπικό δίδυμο των "Επιτυχημένου επιφανειακού οικογενειάρχη με μια ανουσια ζωή– αποτυχημένου άφραγκου ‘σταρχιδιστή’ loser που όμως κάνει ό,τι γουστάρει", η ανθρωποκεντρική ταινία χαρακτήρων των Γκετζ έχει προϋποθέσεις για να σου τραβήξει το ενδιαφέρον, αν και λείπει... ο παλμός, η ένταση, η ενέργεια, αυτό που θα σε κρατήσει προσηλωμένο μέχρι το τέλος.

Δυστυχώς παρά τα καλά εφόδια που διαθέτει και τις πολύ καλές προσπάθειες των δυο πρωταγωνιστών, λίγο μετά τη μέση και ενώ υποτίθεται η ταινία φτάνει στην κορύφωσή της, όλη η ‘φλόγα’ που υπήρχε στην αρχή έχει σβήσει, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του σκηνοθέτη να την κρατήσει ζωντανή, ‘επιστρατεύοντας’ μάλιστα ακόμα και τον αξεπέραστο χαρακτήρα του Travis Bickle που υποδύθηκε ο Ντε Νίρο στο αριστουργηματικό Taxi Driver του Σκορτσέζε. 

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 14 Jan 2014, 01:32
Ενημέρωση: 14 Jan 2014, 01:32
Τίτλος:
Scenic route (Scenic route)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos