Odd Thomas

Ο Περίεργος Τόμας είναι μάγειρας σε συνοικιακό εστιατόριο σε μια πόλη κάπου στην έρημο της Καλιφόρνια. Με τις μαντικές ικανότητες που διαθέτει, ο Περίεργος Τόμας εντοπίζει έναν μυστηριώδη άνδρα που τον περιβάλλουν απειλητικές δυνάμεις του σκότους.
Odd Thomas - κριτική ταινίας

Aπολαυστικός Περίεργος Τόμας

Προφανώς και φαίνεται γελοία η υπόθεση. Κι όμως, η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Dean Koontz με την σκηνοθετική υπογραφή αλλά και παραγωγή του Stephen Sommers ("The Mummy", "Van Helsing"), είναι άκρως απολαυστική!

Την χαρακτηρίζουν «θρίλερ-μυστηρίου», αλλά είναι πολλά περισσότερα. Το «θρίλερ-μυστηρίου-δράσης ρομαντική κομεντί» είναι πιο ταιριαστό, όσο και τρομακτικό. Πρόκειται για μια ταινία που συνδυάζει με τον πιο αρμονικό τρόπο τα πιο αταίριαστα στοιχεία. Ένα κείμενο που σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή με ευφυής και γρήγορους διαλόγους, που αποδίδονται εξαιρετικά από το σύνολο των ηθοποιών. Με αρκετές ανατροπές πραγματικά πετυχημένες, η ταινία ρολάρει πολύ ευχάριστα ακόμα και για τους μη φανατικούς του είδους ή των ειδών.

Ο γλυκούλης και χαριτωμενούλης, Anton Yelchin σε κάποια άλλη εποχή ίσως και να είχε γίνει sex symbol. Ο Willem Dafoe, όπως πάντα, υπέροχος. Παρόλο που δε θα ενθουσιαστείτε με τα ειδικά εφέ, δεν θα σας ξενίσει ιδιαίτερα. Πιστεύω θα σας «δέσει» με τα υπόλοιπα στοιχεία του φιλμ.

High lights: Οι ανατροπές της ταινίας!

Ελεντίνα Πανή

Πρώτη δημοσίευση: 15 Jan 2014, 19:52
Ενημέρωση: 15 Jan 2014, 19:55
Τίτλος:
Odd Thomas (Odd Thomas)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos