Σύνοψη: Ένα ζευγάρι Αμερικανών (αυτός ένας αστυνομικός που λέει ψέμματα δεξιά και αριστερά ότι είναι ντετέκτιβ αν και έχει κοπεί επανειλημμένα στις εξατασεις, αυτή μια κομμώτρια με πάθος για τα αστυνομικά μυθιστορήματα) αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για τα 15 χρόνια γάμου τους. Γνωρίζουν έναν Άγγλο αριστοκράτη που τους προσκαλεί σε κρουαζιέρα στα νησιά της Μεσογείου με το πολυτελές γιοτ του, κατά την διάρκεια της οποίας θα συμβεί ένας αναπάντεχος φόνος και άλλος ένας. Και θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι δεν τους έκαναν αυτοί.

Άποψη: Άλλη μια ταινία σαν αποτέλεσμα της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του Άνταμ Σάντλερ και του Netflix, ευτυχώς λίγο λιγότερο σαχλή από τα "Τhe ridiculous 6", "The do-over", "Sandy Wexler" & "The wek of" της τελευταίας τετραετίας. 

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα καταφέρεις να την θυμηθείς έστω και μισή ώρα μετά το φινάλε της. Η δεύτερη συνεργασία Σάντλερ-Άνιστον (μετά το χαζοχαρούμενο "Just go with it") στην οποία είναι και παραγωγοί (μαζί με την Σαρλίζ Θέρον) είναι ένα υβρίδιο whodunit κωμικής περιπέτειας που προσπαθεί να συνδυάσει λίγο από μυστήριο Άγκαθα Κρίστι στην εξιχνίαση των φόνων, λίγο από την αύρα του Μπλέικ Έντουαρντς και λίγο από το στυλ των κοσμοπολίτκων κωμωδιών στα τέλη 70s που επανέφερε προσωρινά στην μόδα πριν μια δεκαετία ο Μισέλ Χαζαναβίσιους με τα δύο υπέροχα "OSS 117", αλλά και λίγο αργότερα ο Γκάι Ρίτσι με το εντελώς υποτιμημένο remake του "The man from U.N.C.L.E.". 

Δεν καταφέρνει σε τίποτα και σε αυτό παραδόξως δεν ευθύνονται τόσο οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που τουλάχιστον δεν εξοργίζουν αν και οριακά προετοιμάζουν το χασμουρητό. Το προκαλούν αβίαστα δύο παράγοντες:

Η ανέμπνευστη σκηνοθεσία του Κάιλ Νιούατσεκ (δικό του το περυσινό Game Over, Man!) που εστιάζει στην χαζοπεριπέτεια αντί για το μυστήριο και το χειρότερο σενάριο που έγραψε στην καριέρα του ο τρομερά άνισος Τζέιμς Βάντερμπιλτ (αν το πιστεύετε, είναι ο ίδιος που έγραψε το Zodiac του Ντέιβιντ Φίντσερ, τα Amazing Spiderman, Truth, αλλά και τα Solace, Independence Day Resurgence, White House Down...), το οποίο εστιάζει σε αρκετά χοντροκομμένα αστεία αντί της σλάπστικ διασκεδαστικής φάρσας.

Παρ'όλα αυτά, λίγο τα σκηνικά και οι glamorous τοποθεσίες, λίγο η αυταποδοχή του φιλμ για την μετριότητά του από τα πρώτα λεπτά, μαζί και η ικανοποιητική χημεία των Σάντλερ/Άνιστον των οποίων οι φανς ίσως και να βρήκαν μια ταινία που να τέμνει σαν κοινός παρονομαστής τις προτιμήσεις τους, ίσως να καταφέρει να αποτελέσει μια ανεκτή λύση της τελευταίας επιλογής για Κυριακή μεσημέρι. 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jun 2019, 15:15
Ενημέρωση: 19 Jun 2019, 15:15
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Murder Mystery
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos