Σύνοψη: Την ημέρα της πτώσης του τείχους του Βερολίνου το 1989, ο μικρός Nico βρίσκεται μόνος στο σπίτι του παίζονας κιθάρα και καταγράφοντας την πρόοδό του στο βίντεο. Ξαφνικά ακούει φωνές από το σπίτι του γείτονά του Angel Prieto (Javier Gutierez), και γίνεται μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Λίγα λεπτά μετά, η ζωή του έχει τελειώσει πολύ νωρίς. 25 χρόνια αργότερα, η Vera (Adriana Ugarte), ο άντρας της και η μικρή κόρη τους, μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι στα προάστια. Τυχαία (ή και όχι) το σπίτι αυτό είναι του Nico, και η Vera με τον άνδρα της ανακαλύπτουν τις κασέτες και το βίντεό του. Η Vera ξυπνά ένα βράδυ για να βρεί την τηλεόραση του Nico ανοιχτή και στην οθόνη τον ίδιο!

Άποψη: Το “Durante la Tormenta” ή αλλιώς “Mirage”, είναι ένα θρίλερ σχεδόν δύο ωρών σκηνοθετημένο από τον Oriol Paulo (“The Body”, “The Invisible Guest”). Η ιστορία είναι πολύπλοκη καθώς βασίζεται στην ιδέα του χρονικού ταξιδιού (time travel) και έτσι παρακολουθούμε διαφορετικά timelines, τα οποία όμως δεν μας μπερδεύουν λόγω του πολύ καλού μοντάζ. Αν και γεμάτο με plot twists (κάποια που εύκολα μπορείτε να μαντέψετε), ο Paulo σταθερά χτίζει την αγωνία κρατώντας μας καθηλωμένους. Παρ’όλα αυτά, σε σχέση με άλλες του ταινίες, το “Mirage” είναι υπερφορτωμένο στην συναισθηματική πλοκή, κάτι που -ενίοτε- αποπροσανατολίζει τον θεατή από την καρδιά της ιστορίας. Όπως είπαμε παραπάνω, οι ζωές του Nico και της Vera αλλάζουν ριζικά αφού η Vera τελικά έσωσε τον Nico, και το επόμενο πρωί ξύπνησε για να βρεί τον εαυτό της έναν άλλο άνθρωπο, χωρίς οικογένεια, και με διαφορετική καριέρα. Όντας μητέρα, η Vera κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να επιστρέψει στο δικό της timeline, κάτι που τη βάζει σε μπλεξίματα με τον νόμο. Της έχουν απομείνει λίγες ώρες για να βρεί απαντήσεις, αφού η καταιγίδα που λαμβάνει χώρα και έκανε δυνατό το ταξίδι της στον χρόνο, θα τελειώσει σε λιγότερο από 20 ώρες. (Στο “Outlander” είχαμε τους βράχους, στο “Mirage” έχουμε μια ηλεκτρική καταιγίδα που διαρκεί 72 ώρες). Άραγε θα μπορέσει η Vera να γυρίσει στην κόρη της; Και τί θα συμβεί στον Nico;

Πέρα από τη δυνατή σκηνοθεσία και το καλό σενάριο, συναντάμε και πολύ καλές ερμηνείες. Η Ariana Ugarte (“Julieta”) ως πρωταγωνίστρια κλέβει την παράσταση με μια ερμηνεία που συγκινεί. Η κατανόηση που κατέχει για όλες τις πτυχές του ρόλου της είναι προφανής, καθώς κάθε πράξη της συνοδεύεται από το αντίστοιχο κατάλληλο συναίσθημα: μια μαμά που αγωνιά να γυρίσει στην κόρη της, μια γυναίκα που ποτέ δεν εγκαταλείπει τον στόχο της, μια σύζυγος που συμπαρίστειται στον άντρα της, μια άγνωστη με βαθιά κατανόηση για τον πόνο του άλλου. Σε δεύτερο ρόλο παρακολουθούμε τον Chino Darin (“El Angel”) να υποδύεται τον ενήλικα Nico, έναν χαρακτήρας που πατά όχι μόνο στην μεταφυσική, αλλά και την ροομαντική χροιά της ταινίας, αλλά και της ρομαντικής, Όταν πλέον μαθαίνουμε ολόκληρο το background του, δεν μπορούμε παρά να δακρύσουμε στην συνειδητοποίηση του συναισθηματικού του βάρους. Ο Darin παραδίδει μια ερμηνεία που υπογραμμίζει ακριβώς αυτό.  

Από εμάς το “Mirage” αξίζει να προστεθεί στο watchlist σας.

Πρώτη δημοσίευση: 21 May 2019, 21:33
Ενημέρωση: 21 May 2019, 21:33
Τίτλος:
MIrage (Durante la tormenta)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos