Στην πρώτη αυτή δουλειά του Tyller Perry για το Netflix, η Jasmine, μία άπειρη και ανασφαλής δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Grace, μίας γυναίκας που ομολόγησε τη δολοφονία τους ανδρός της.  Ενώ αρχικά η ενοχή της Grace μοιάζει βέβαιη, η Jasmine αρχίζει να αμφιβάλει όταν η Grace της διηγείται την ιστορία της.

Η Grace λοιπόν, μέσα από Flashback, διηγείται πως μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον κατά πολύ νεότερο μέλλοντα σύζυγο της, Shannon. Αυτές οι διηγήσεις είναι χωρίς αμφιβολία το πιο βασανιστικό κομμάτι της ταινίας, με το άτσαλα γραμμένο voice over τους, επαναλαμβανόμενο μέχρι απελπισίας, να προκαλεί σχεδόν τον θεατή να πατήσει skip-forward.

Το Fall from Grace είναι μισό μελόδραμα, μισό θρίλερ, κατά βάση μία δίωρη σαπουνόπερα που δίνει συνεχώς έμφαση εκεί που δεν πρέπει, προκαλεί γέλιο άθελα της και καταφέρνει να μοιάζει απλοϊκή και ανέμπνευστη ακόμη και αν δεν είναι. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε διάστημα μόνο 5 ημερών και θα είναι ψέμα να πούμε ότι δεν φαίνεται. Γεμάτη διεκπεραιωτικά πλάνα, μέτριες ερμηνείες, boom και μικρόφωνα να μπαίνουν κατά βούληση στο κάδρο, λογικά άλματα και σεναριακά κενά, προσπαθεί να κερδίσει τον θεατή με θεατρινισμούς και υπερβολές.

Βέβαια, ίσως όλα τα παραπάνω είναι συνεπή με το στυλ του δημιουργού ο οποίος δεν φαινόταν ποτέ να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τέτοιες «λεπτομέρειες». Θυμόμαστε ακόμη ωστόσο ότι ο Tyller Perry το 2011 είχε φτάσει στην κορυφή της λίστας του Forbes, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος άνδρας της βιομηχανίας, και δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί δεν αποφασίζει να αναβαθμίσει λίγο το παιχνίδι του ή τουλάχιστον να αφιερώσει πάνω από μία βδομάδα στα γυρίσματα της ταινίας του.

Γιατί ο σεναριακός κορμός της ταινίας σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο κακός όσο η εκτέλεση της και μάλιστα στο τελευταίο μισάωρο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ανατροπές που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον θεατή. Δεδομένων των συνθηκών όμως, 30 λεπτά δεν αρκούν για να μας αναγκάσουν να υπομείνουμε τα υπόλοιπα 90.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Mar 2020, 18:33
Ενημέρωση: 4 Mar 2020, 18:33
Τίτλος:
A fall from Grace
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos