Europa Report

Ένα διεθνές πλήρωμα αστροναυτών αναλαμβάνει μια ιδιωτική διαστημική αποστολή να αναζητήσει ζωή στο τέταρτο μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλανήτη Δία.
Europa Report - κριτική ταινίας

Σωστή ιδέα, περιορισμένο μπάτζετ

του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ο σκηνοθέτης από το Εκουαδόρ που μας έγινε γνωστός με τα πολύ ενδιαφέροντα θρίλερ Crónicas /2004 και Rabia aka Η Κρυψώνα/2009, επιστρέφει με ένα ανεξάρτητο διαστημικό b-movie που ξεχωρίζει απέναντι στο χολιγουντιανο sci-fi fluff που φαίνεται να έχει κατακλύσει τη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια.

Έτσι έχουμε ένα έργο επιστημονικής φαντασίας με έμφαση στο επιστημονικό μέρος, που διαθέτει ωστόσο και σωστό στόρι, καλές ερμηνείες και σασπένς δίνοντας πραγματικά την αίσθηση μιας περιπέτειας στο διάστημα, πιο κοντά στον Άρθουρ Κλαρκ παρά στον Τζέιμς Κάμερον. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα ο Σάρλτο Κόπλεϊ του District 9/2009 και ο Σουηδός Μίκαελ Νίκβιστ δίνουν εγκυρότητα στο καστ που είναι όμως εγκλωβισμένο στο μοναδικό σετ που επέτρεψε το χαμηλό μπάτζετ της ταινίας. Το σενάριο λοιπόν ξετυλλίγεται κυρίως σε μία τοποθεσία γεγονός που δημιουργεί ατμόσφαιρα κλειστοφοβική και περιορίζει τη δράση. Αυτή συμπληρώνεται από εντυπωσιακή οπτικοποίηση του συμπαντικού άπειρου που δεν είναι όμως αρκετή για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Η ιδέα είναι λοιπόν έξυπνη, αλλά δεν ξεπερνά τα μέτρα της εκτέλεσής της και πολύ θα θέλαμε να δούμε τον σκηνοθέτη της σε μια απόπειρα μεγαλύτερου βεληνεκούς...

Πρώτη δημοσίευση: 7 Aug 2013, 16:59
Ενημέρωση: 7 Aug 2013, 17:06
Τίτλος:
Europa Report (Europa Report)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
78

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos