Drift

Αυστραλία στη δεκαετία του ’70. Δύο αδέλφια με πάθος για τα κύματα, θα μετατρέψουν τη σανίδα του σερφ από ένα αξεσουάρ για θαλάσσιο άθλημα, σε παγκόσμιο φαινόμενο! Ο δρόμος της επιτυχίας όμως έχει πάντα δυσκολίες και κινδύνους...
Drift - κριτική ταινίας

«Λιγότερη στεριά, περισσότερη θάλασσα»

Το Drift, είναι άλλο ένα έργο με θέμα το σερφ αλλά δεν περιορίζεται μόνο στους θαυμαστές του αθλήματος. Εκείνοι θα εκτιμήσουν πολύ τις σκηνές στα κύματα γιατί οι λήψεις παραπέμπουν περισσότερο σε ντοκιμαντέρ και με αυτό τον τρόπο οι σκηνοθέτες, Ben Nott και Morgan O’Neil, πετυχαίνουν μία ρεαλιστική προσέγγιση της δράσης του συγκεκριμένου αθλήματος. Και οι τρεις κεντρικοί ήρωες έχουν μεγαλώσει στην Αυστραλία και είναι εξοικειωμένοι με το άθλημα, πράγμα που ωφέλησε πολύ τους συντελεστές στο να αποφευχθεί ο υπολογιστής και να εκμεταλλευτούν τις φυσικές ομορφιές του τόπου με τα αληθινά τερατώδη κύματα!

Η ταινία σε γενικές γραμμές έχει ενδιαφέρον. Η σκηνοθεσία με τις υπέροχες τοποθεσίες σε συνδυασμό με τη ρoκ μουσική σε μεταφέρουν στο κλίμα της ζωής των δαμαστών των κυμάτων και αποτελούν και κίνητρο να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο άθλημα. Το σενάριο το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα θα μπορούσε να είναι πιο πλούσιο και να ξεφεύγει από τα στερεότυπα εφόσον υπήρχε η διάθεση για κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς πρόκειται για ένα σχετικά κοινό στόρυ και υστερεί σε σχέση με την υπόλοιπη ταινία κάνοντας μας «να μη θέλουμε να μείνουμε στη στεριά και να βουτήξουμε γρήγορα στη θάλασσα». Οι πρωταγωνιστές έχουν ενσαρκώσει αρκετά καλά τους ρόλους τους, πράγμα που δεν πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο για τους ίδιους, εφόσον όπως ανέφερα και παραπάνω ο Sam Worthington ("Αvatar"), ο Xavier Samuel ("The loved ones") και ο Myles Pollard είχαν ήδη το στυλ και εν μέρει τον τρόπο ζωής του σέρφερ.

Το Drift είναι ένα έργο που αν και αναφέρεται σε μια εποχή 40 χρόνια πριν, καταφέρνει να είναι επίκαιρο. Αυτό που μένει, εκτός από την επιθυμία για καλοκαίρι, είναι ένα μήνυμα με απήχηση ιδιαίτερα σ τους νέους που ξεκινούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Με έμπνευση, υπομονή, επιμονή και πείσμα όλα είναι δυνατά και κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Αυτό όμως που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι να απολαμβάνεις τα πάντα με τους ανθρώπους που αγαπάς!

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 9 Jan 2014, 22:43
Ενημέρωση: 9 Jan 2014, 22:43
Τίτλος:
Drift (Drift)
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos