Assault on Wall Street

Ένας σεκιουριτάς δουλεύει σκληρά για να συντηρήσει το σπίτι και την άρρωστη γυναίκα του. Όλα αλλάζουν όμως όταν χάνει τα πάντα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...
Assault on Wall Street - κριτική ταινίας

Η εκδίκηση του σεκιουριτά 

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Μου αρέσει να κάνω review για κάθε ταινία του Γερμανού Ούβε Μπολ, ενός σύγχρονου μάστερ των b-movies, ικανού για το καλύτερο και το χειρότερο. Υπάρχει ένας νεανικός ενθουσιασμός στις ταινίες του που ανεξάρτητα από το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα είναι πάντα διασκεδαστικές.

Εδώ, και στην κινηματογραφική αποτύπωση μιας σύγχρονης εκδικητικής φαντασίωσης, ένας καθημερινός άνθρωπος πέφτει θύμα του κυνισμού του χρηματοπιστωτικού οικονομικού συστήματος σε στόρι που δε διαφέρει πολύ τελικά από τα πραγματικά γεγονότα που κατέστρεψαν πολλές ζωές στην πρόσφατη κρίση. Παρά τις αγνές προθέσεις και την υποστήριξη των φίλων του, ο πρωταγωνιστής μένει μόνος, μέσα στην απελπισία και την κατάθλιψη ώσπου αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να «καθαρίσει» τη Wall Street από τους απατεώνες που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία του. Έτσι και μετά από πολύ δράμα στο οποίο η γκαντεμιά έχει βαρέσει το δύστυχο Παρσέλ στο κεφάλι, αρχίζει το μακελειό που δεν αφήνει κανέναν ατιμώρητο.

Εκεί είναι που θριαμβεύει ο Μπολ δίνοντας μια χορταστική κλιμάκωση, κατάλληλο συμπέρασμα στο ιδεολογικό υπόβαθρο που διαπερνά το φιλμ και που συνιστά κριτική στην αμερικανική καταναλωτική κουλτούρα. Ίσως η καλύτερή ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη έως τώρα.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Jun 2013, 23:53
Ενημέρωση: 18 Jun 2013, 00:00
Τίτλος:
Assault on Wall Street (Assault on Wall Street)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos