To All the Boys I've Loved Before

To All the Boys I've Loved Before - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Lara Jean (Lana Condor) είναι μία δεκαεξάχρονη έφηβος που της αρέσει να διαβάζει ρομαντικά βιβλία, αλλά την διαπερνά κρύος ιδρώτας όταν σκέφτεται να μιλά σε κάποιο αγόρι που της αρέσει. Έτσι, έγραψε πέντε γράμματα σε πέντε αγόρια που είχε ερωτευτεί έτσι ώστε να ησυχάσει από τα συναισθήματά της. Ποτέ δεν σκόπευε να τα ταχυδρομήσει, όμως όταν τα γράμματα αυτά βρούν τους παραλήπτες τους, τότε αυτά τα αγόρια θα έρθουν να ζητήσουν εξηγήσεις από την Lara Jean.

Άποψη: Είχαμε αναφέρει και παλαιότερα πως το Netflix προσπαθεί να αναβιώσει το εφηβικο romcom, και συγκεκριμένα είχαμε σχολιάσει θετικά τις άλλες δύο επιτυχίες του σε αυτό το είδος, τα “Alex Strangelove” και “The Kissing Booth”. Πλέον, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Netflix συνειδητοποίησε το όραμά του όταν αποφάσισε να φέρει στην οθόνη το bestseller βιβλίο της Jenny Han με τίτλο “To All the Boys I’ve Loved Before” με σκηνοθέτιδα την Susan Johnson (“Carrie Pilby”). Η συγκεκριμένη ταινία είναι το τέλειο μίγμα του αέρα των ‘80’s (βλέπε όλες τις ταινίες του John Hughes), με το απαραίτητο revival των 90’s (“10 Things I Hate About You,” “Clueless”), αλλά και τη μοντέρνα ματιά της σημερινής κοινωνίας, όπου οι έφηβοι ζούν σε έναν υπερ-σεξουαλικό κόσμο (όπως σωστά ανέδειξε το “Blockers”). Το “To All the Boys I’ve Loved Before” είναι ένα μοντέρνο ρομάντζο που οι δημιουργοί του τού συμπεριφέρθηκαν με αυθεντική ειλικρίνια και γλυκύτητα, κάτι που είναι έμφυτο ακόμα και στις συμπεριφορές των χαρακτήρων.

Από την στιγμή που η Lara Jean και ο Peter (Noah Centineo) αποφασίζουν να έχουν μία ψεύτικη σχέση, ο θεατής, αν και υποψιάζεται το αποτέλεσμα, ανυπομονεί να δεί πώς το συγκεκριμένο storyline θα αναπτυχθεί. Οι δυό τους υπογράφουν ένα συμβόλαιο το οποίο ορίζει ρητά τους κανόνες τις σχέσης τους, βάζουν τη φωτογραφία ο ένας του άλλου για φόντο στα κινητά τους, μιλούν για τους απόντες γονείς τους, χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για μαξιλάρι, και πολλά άλλα, τα οποία επειδή εκτελούνται με αληθινό συναίσθημα από τους ηθοποιούς και άψογη αισθητική από την σκηνοθέτη, μπορούν και μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο όταν είμασταν και εμείς έφηβοι, γεμάτοι προσμονή και άγχος. Η επιλογή της Lana Condor είναι εξαιρετική καθώς ακόμα και στον πρώτο της αυτό ρόλο επιδυκνύει μεγάλο ταλέντο (θα την δούμε και στα “Alita: Battle Angel” και “Summer Night”). Επίσης, η χημεία της με τον Noah Centineo θα σας προκαλέσει πεταλούδες στο στομάχι, απλά γιατί υπάρχει κάτι στον τρόπο που κοιτά ο ένας τον άλλον. Τέλος, η σχέση που η Lara Jean έχει με τις δύο αδερφές της θα σας κάνει να θελήσετε αδέρφια (αν δεν έχετε): δεν υπάρχει τίποτα που να εκφράζει πιο πολύ την αδερφική αγάπη από την αληθινή συντροφικότητα της οικογένειας.

Φανταστείτε όλα αυτά να αποδίδονται με μία απόλυτα συμμετρική σκηνοθετική ματιά,  που συνοδεύεται από εξαιρετικές επιλογές κουστουμιών για να δημιουργήσει μία εκλεκτική, μοντέρνα αλλά ρετρό ατμόσφαιρα στην οθόνη σας. Μαγικό, δεν είναι;

Το “To All the Boys I’ve Loved Before” μας συνεπήρε και θεωρούμε πως πρέπει να ανακυρηχθεί η καλύτερη romcom ταινία της χρονίας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, εγγυώμαστε πως και εσείς, όπως και εμείς, θα γίνετε φαν!

Πρώτη δημοσίευση: 3 Sep 2018, 15:30
Ενημέρωση: 3 Sep 2018, 16:59
Τίτλος:
To All the Boys I've Loved Before (To All the Boys I've Loved Before)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos