Ένας δισεκατομμυριούχος στρατολογεί ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες, με τον όρο ότι θα δεχθούν να σκηνοθετήσουν τον θάνατό τους, ώστε να γίνουν μέλη μιας ομάδας που πολεμά τους παράνομους. Αυτή την φορά ο στόχος είναι ένας δικτάτορας που δεν διστάζει να ρίχνει χημικά στους κατοίκους της χώρας του. 

Μάικλ Μπέι παρακολουθύμε, προφανώς και δεν τον ενδιαφέρει το παρελθόν της ομάδας πριν "πεθάνουν", από το οποίο μας δίνει μια πολύ μικρή, ελάχιστη, περίληψη για το κάθε έναν. 

Αυτό που τον απασχολεί και το προσφέρει στο full, maximum, over the top, υπερβολικό, είναι το εντυπωσιακό, αρκετά βίαιο και σε κάποιες στιγμές και με αρκετό χιούμορ (λογικό, καθώς έχουν εμπλακεί οι σεναριογράφοι Πολ Ουέρνικ & Ρετ Ριζ των Deadpool & Zombieland), θέαμα, με τους πρωταγωνιστές να περνούν σε δεύτερο ρόλο, ακόμα και ο Ράιαν Ρέινολντς που δεν καταφέρνει να λάμψει αν και βρίσκεται σε εξαιρετικό timing με τα Deadpool, καθώς όπως προανέφερα, δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τον Μάικλ Μπέι. 

O 55χρονος Καλιφορνέζος δημιουργός έχει αποφασίσει να κάνει (άλλη) μία brainless περιπέτεια, με επίδειξη του χαρίσματος που διαθέτει σε στιλιζάρισμα και την εκκωφαντική δράση, αλλά και ασταμάτητες σκηνές που παραθέτει την μία μετά την άλλη. Αδιαφορρεί για το μέτρο της αφήγησης και την ανάδειξη των χαρακτήρων του, είναι σχεδόν μαέστρος στο στήνει ένα διασκεδαστικό (αλλά απόλυτα κενό) χάος που σίγουρα μπορεί να διασκεδάσει τον θεατή κατά διαστήματα, ειδικά τώρα με την καραντίνα του κορονοϊού που όλοι μας θέλουμε να ξεχαστούμε, αλλά τελικά θα μπουκώσει και θα κουράσει. 

Αυτό είναι όμως το στυλ του Μπέι, στο οποίο είναι καλός και αναγνωρίσιμος που τόσα χρόνια κάνει καριέρα με τα Transformers και τα υπόλοιπα ταινιάκια τύπου The Rock, The Island, Pain & Gain, αλλά και τα πιο μπλοκμπαστερικά Αrmageddon & Pearl Harbor και έχει μια αξιοσημείωτη βάση από φαν. Με λίγα λόγια αν πατήσεις το play, ξέρεις τι να περιμένεις και σε αυτό δεν απογοητεύει.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Mar 2020, 22:26
Ενημέρωση: 17 Mar 2020, 22:26
Συντάκτης: 
Τίτλος:
6 underground
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos