Chasing Ice

Το φιλμ ακολουθεί τον φωτογράφο του Νational Geographic, Τζέιμς Μπάλογκ, σε ένα ταξίδι στον αρκτικό κύκλο όπου καταγράφει την ανησυχητική εξαφάνιση των παγόβουνων.
Chasing Ice - κριτική ταινίας

Καμπανάκι κινδύνου!

Tου Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο ντοκιμαντέρ (για το οποίο σας είχαμε μιλήσει ήδη από τον καιρό της έντυπης έκδοσής μας) τόσο για την τόλμη των συντελεστών του και τη φυσική ομορφιά που παρουσιάζει όσο και για τη συμβολή του στην κατανόηση του κινδύνου που διατρέχει ο πλανήτης από το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» που λιώνει τους πάγους.

Κι αν είχατε αμφιβολίες για τη θλιβερή πραγματικότητα που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση μας στον πλανήτη Γη, δεν έχετε παρά να δείτε αυτό το σημαντικό φιλμ, γυρισμένο στην Αλάσκα, στη Γροιλανδία και στην Ισλανδία σε περίοδο πέντε ετών. Εκεί οι κάμερες του Μπάλογκ (ο ίδιος ένας βετεράνος της περιπέτειας), καταγράφουν καρέ-καρέ, την αλλαγή του φυσικού τοπίου, που πλέον συμβαίνει με ιλλιγιώδη ρυθμό και που σπρώχνει την κλιματική αλλαγή στο όριο της ανεπανόρθωτης βλάβης.

Είναι σοκαριστικό μεν αλλά εντυπωσιακό θέαμα από σημεία του πλανήτη που δεν έχετε ποτέ δει με φωτογραφία που κόβει την ανάσα, αλλά χάνει κάπως στη συναισθηματική προσέγγιση του θέματός του με κύριο φορέα τη ζωή και το πάθος του ίδιου του φωτογράφου. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει τί θα συμβεί στον πλανήτη μας - και γιατί -  και τί αλλαγές θα αντιμετωπίσουν οι μελλοντικές γενιές, αυτό είναι must!

Πρώτη δημοσίευση: 18 Jun 2013, 16:45
Ενημέρωση: 18 Jun 2013, 16:52
Τίτλος:
Chasing Ice (Chasing Ice)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
75

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos