Σύνοψη: Σε μια μικρή αλλά όχι και τόσο ήσυχη πόλη του Τέξας ο αστυνομικός Moore (Michael Shannon) βρίσκεται αντιμέτωπος με τον άρτι αφιχθέντα νέο ιεροκήρυκα της πόλης (Shea Whigham), ο οποίος δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται. Την πρώτη νύχτα που περνά στην πόλη, όπου θα γινόταν για εκείνον μια νέα αρχή και μια διέξοδος από τα λάθη του παρελθόντος, τον ληστεύουν. Η έρευνα του αστυνομικού Moore τον φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματική ταυτότητα του ιεροκήρυκα και όλα παίρνουν περίεργη τροπή.

Άποψη: Το The Quarry είναι η νέα ταινία του Scott Teems και βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νοτιο-Αφρικανού συγγραφέα Damon Galgut. Παρότι τα συστατικά της ιστορίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ταινία με noir στοιχεία, δίνεται η εντύπωση ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να προσελκύσουν τον θεατή και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Η ταινία εκτυλίσσεται σε πολύ αργό ρυθμό, κάτι που στην αρχή «χτίζει» μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας. Ωστόσο όσο περνάει η ώρα και το πάζλ της ιστορίας αρχίζει να συμπληρώνεται, ο θεατής αναμένει την κορύφωση της ιστορίας, η οποία δεν έρχεται ποτέ.

Κεντρικό μοτίβο και συνδετικός κρίκος μεταξύ των κεντρικών χαρακτήρων είναι η συνεχής πάλη με τον εαυτό τους. Τα λάθη τους, με θανατηφόρες ή όχι συνέπειες, είναι αυτά που τους βασανίζουν καθώς και η διαρκής προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους προσωπικούς τους δαίμονες.

Ωστόσο για όλα αυτά δεν δίνονται παρά ψήγματα πληροφοριών. Οι χαρακτήρες, στους οποίους θα μπορούσε να έχει γίνει μεγαλύτερη εμβάθυνση, αναλύονται επιφανειακά αφήνοντας τον θεατή σχεδόν αδιάφορο για το πού θα καταλήξουν ή για το ποια θα είναι η έκβαση της ιστορίας τους.

Όμως, οι Michael Shannon και Shea Whigham με την ερμηνεία τους δίνουν υπόσταση στους χαρακτήρες και κερδίζουν έστω και στο ελάχιστο το ενδιαφέρον του θεατή.

Το The Quarry σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά –δυστυχώς- καταλήγει να γίνει μια ταινία που δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό της.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 17 Jul 2020, 15:09
Ενημέρωση: 17 Jul 2020, 15:09
Τίτλος:
The quarry
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos