Σύνοψη: Εσύ τι θα ρίσκαρες για πέντε λεπτά απόλυτης δύναμης; Στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης κυκλοφορεί μια φήμη για ένα μυστηριώδες νέο χάπι που ξεκλειδώνει μοναδικές υπερδυνάμεις. Η παγίδα: δεν έχεις ιδέα τι θα σου συμβεί μέχρι να το πάρεις. Από αδιανόητες δυνάμεις έως φονικές αντιδράσεις. Όταν όμως εξαιτίας του χαπιού η εκληματική δράση κλιμακώνεται σε επικίνδυνο βαθμό, ένας ντόπιος αστυνομικός (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ) ενώνει δυνάμεις με μια έφηβη ντίλερ (Ντομινίκ Φίσμπακ) και έναν πρώην στρατιώτη με κρυφή βεντέτα (Τζέιμι Φοξ) για να εντοπίσουν και να αναχαιτίσουν την ομάδα που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του.

Άποψη: Η νέα ακριβή περιπέτεια του Netflix είναι -και αυτή- όπως την περίμενες. Για να γεμίσεις ανούσια λίγες ώρες της μέρας σου, αλλά με το μέγα πλεονέκτημα που όλοι μας λατρεύουμε. Το pause! Να φτιάξεις κάνα σνακ, να πάρεις αέρα, να αναρωτηθείς "γιατί βλέπω ακόμα μια κακή ταινία στο Netflix;"

Το "Project Power" σκηνοθέτησαν οι Χένρι Τζοστ και  Άριελ Σούλμαν (του προ δεκαετίας ντοκιμαντέρ, Catfish, των Paranormal Activity 3 και 4 και των μέτριων Nerve και  Viral). Η όποια φήμη της ταινίας υπήρχε λόγω του σεναρίου του Μάτσον Τόμλιν, που γράφτηκε το 2018 και αναζητούσε στέγη.  Ο Τόμλιν απέκτησε επιπλέον φήμη όταν προσελήφθη να γράψει το σενάριο και στο reboot του Batman μαζί με τον Ματ Ριβς!  Ηδη, γράφει 2,3 ταινίες ακόμα αλλά βλέποντας το "Project Power" δεν κατανοούμε τον ενθουσιασμό...

Ενα sci-fi εκδίκησης, από το οποίο απουσιάζει ο προφανής "κακός". Μια superhero movie χωρίς superheroes. Ισως είναι μια παραβολή στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία και στις εξαρτήσεις αλλά μη ζητάτε πολλά από το σενάριο. Δεν είναι. 
Γεμάτη από ειδικά εφέ, μερικά εντυπωσιακά, μερικά υπερβολικά όπως αυτά της τελικής σκηνής, που εκεί ήθελες απλά κάτι εξυπνο και γρήγορο.

Τα καλά νέα είναι στο καστ. Ο ξεχασμένος Λέβιτ, δεν έχει μεν αβανταδόρικο ρόλο, οι πράξεις του δεν πηγάζουν από κάποιο συμβάν, αλλά είναι μια χαρά, ένας μπάτσος με συνείδηση!,. Ο Φοξ είναι όσο badass μπορεί -και είναι- αλλά μπορεί να βγάλει και συναίσθημα. Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι στιγμές είναι "εκβιαστικά" γυρισμένες (τα flashback) με σκοπό να μας δείξουν το παρελθόν αλλά ο τρόπος είναι άστοχος. Η Ντομινίκ Φίσμπακ (Τhe Deuce) είναι, όπως πάντα, εξαιρετική. Παίζει μια 16χρονη (η ίδια είναι 29), οι στιγμές με το rap flow της διασκεδαστικές.

Η ιδέα είναι ελπιδοφόρα, το ξεκίνημα θέτει ερωτήματα που περιμένεις απαντήσεις που ίσως μετατρέψουν την ταινία σε καλή. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Μόνο σκηνές μάχης μεταξύ των τριών φίλων μας, χωρίς σταματημό. Αν και η "frozen" σκηνή της δεξαμενής έχει χαβαλέ, το σενάριο επιλέγει να ακολουθεί ξεκάθαρα τους ήρωες. Ολοι το κάνουν για προσωπικούς λόγους, ποιος νοιάζεται για κάτι άλλο;

Μια απλή και ακίνδυνη περιπέτεια, με ένα σενάριο γεμάτο "δάνεια" που του λείπει ένα σημαντικό στοιχείο για να ξεχωρίσεις σε ένα είδος όπως το sci-fi. H φαντασία...

Πρώτη δημοσίευση: 18 Aug 2020, 12:47
Ενημέρωση: 18 Aug 2020, 12:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Project Power
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos