Ένα ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού, όταν ξαφνικά μπλέκονται σε έναν άγριο φόνο και ξεκινούν μια προσπάθειανα βρουν τον δολοφόνο, ώστε να μην ενοχοποιηθούν οι ίδιοι.

To "Τhe lovebirds" σκηνοθετεί ο Μάικλ Σογουόλτερ, ο δημιουργός του προ τριετίας "The big sick" που βρέθηκε υποχήφιο για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και έκανε σταρ στις ΗΠΑ τον Κουμάιλ Ναντζιάνι που πρωταγωνιστούσε και ήταν και συν-σεναριογράφος.

Εδώ το σενάριο έχουν αναλάβει οι Άαρον Έιμπραμς και Μπρένταν Γκαλ των τηλεοπτικών Blindspot & Hannibal και το αποτέλεσμα είναι μια σε γενικές γραμμές καλογραμμένη αισθηματική ντραμεντί που φλερτάρει και με την αστυνομική περιπέτεια, μια από τις καλύτερες στιγμές των ορίτζιναλ παραγωγών του Netflix σχετικά με αυτοτελή φιλμ.

Ένα διασκεδαστικό σινεμά που βασίζεται στην καλή χημεία των δύο πρωταγωνιστών του (μαζί με τον Ναντζιάνι, η Ίσα Ράε από το Insecure), τον ευχάριστο και τις περισσότερες φορές πετυχημένο τρόπο που "επιτίθεται" στα στερεότυπα των ταινιών είδους και τα αποδομεί με updated "σφήνες", χωρίς να αποφεύγει κάποιες cheezy προσπάθειες και χωρίς ουσιαστικά ποτέ να καταφέρνει να ξεφύγει από μια οριοθέτηση τυπικής τηλεταινίας. 

Δεν υπάρχει που να μην έχουμε ξαναδεί, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδώ, αλλά να έχει ροή το ταινιάκι (τσεκ), όχι μεγάλη διάρκεια (τσεκ), χαβαλέ και πνεύμα (τσεκ) και δύο ζωντανές ερμηνίες από δύο ηθοποιούς με ταλέντο που δίνουν τσαγανό στις ατάκες τους (τσεκ), ώστε να δώσει μια σχετική υπεραξία στα 86 λεπτά που θα επιλέξετε να του αφιερώσετε. Οι περιπέτειες του ζευγαριού που ανακαλύπτει ότι η αδρεναλίνη που βιώνουν, ίσως τελικά και να δώσει το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η πεθαμένη σχέση τους για να επιβιώσει, θα είχαν θέση και σε ένα θερινό σινεμά και μάλιστα άνετα. 

Πρώτη δημοσίευση: 24 May 2020, 03:48
Ενημέρωση: 24 May 2020, 03:48
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The lovebirds
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos