Σύνοψη: Ο Richie έχει περάσει σχεδόν όλη του τη ζωή σε ανάδοχες οικογένειες. Μαζί με τα 18 του χρόνια φτάνει και η ώρα να ανεξαρτητοποιηθεί, να βρει μια δουλειά, να χαράξει τη δική του πορεία. Ήσυχος και αρκετά μπερδεμένος σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει για το υπόλοιπο της ζωή του,  προσπαθεί να επιβιώσει. Στην πορεία, γνωρίζει την Joan και τον Swim, δυο άτομα με εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία που τον κάνουν να βγει από την πορεία του και να ταλαντευτεί μεταξύ του έρωτα και των μικρο-εγκλημάτων.

Άποψη: Το Age Out, είναι η δεύτερη ταινία του A.J. Edwards (The Better Angels), ένα δράμα με κεντρικό του θέμα την ενηλικίωση και την επιβίωση. Με προσγειωμένο και ρεαλιστικό τρόπο, η ταινία οδηγεί τον θεατή με περίτεχνο τρόπο στο ταξίδι του Richie. Ο εσωτερικός κόσμος και η πάλη του Richie παρουσιάζονται με πολύ ευρηματικό τρόπο μέσω της σκηνοθεσίας, παρά μέσω της αφήγησης από τον ίδιο. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ψυχολογία και η διάθεση του πρωταγωνιστή γίνονται η βασική ατμόσφαιρα της ταινίας.

Ο Richie θέλει να είναι καλός και ανεξάρτητος αλλά παράλληλα έχει και μια ευκολία στο να μπλέκει σε διάφορες καταστάσεις. Ο διχασμός του μεταξύ «καλού» και «κακού» ή «σωστού» και «λάθους» εκφράζεται μέσω της σχέσης του με την Joan και τον Swim. Η Joan και ο Swim φαίνεται ότι αντικατοπτρίζουν τις δυο διαφορετικές πλευρές του Richie, το πόσο μπερδεμένος νιώθει μέσα σε όλη αυτή την νέα για εκείνον κατάσταση. Η Joan προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό του Richie, ο Swim φαίνεται να του βγάζει τις αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Το Age Out σίγουρα δεν είναι μια ταινία με happy ending. Η λύτρωση δεν έρχεται ποτέ, όχι γιατί δεν είναι εφικτή αλλά γιατί δεν επιλέχθηκε.

Η ενηλικίωση έρχεται για τον Richie, όταν καταφέρνει να αναλάβει ευθύνες, να αποδεχθεί ότι στην δράση υπάρχει αντίδραση και να συνειδητοποιήσει ότι οι πράξεις και οι επιλογές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά μια αλυσίδα που οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα με τα αντίστοιχα επακόλουθα.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 10 Jul 2020, 14:19
Ενημέρωση: 10 Jul 2020, 14:19
Τίτλος:
Age out
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos