Σύνοψη: 'Η αστυνομικός Samantha Payne επανεξετάζει μια υπόθεση αγνοουμένου 15ετίας, ανακαλύπτοντας στοιχεία που συνδέουν το θάνατο ενός ντόπιου αγοριού με τον πλούσιο οικογενειάρχη Scott Briggs. Η Samantha θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια, ακόμη κι αν χρειαστεί να ρισκάρει την ίδια της τη ζωή. Όταν ο αποξενωμένος γιος του, ο Ben, επιστρέφει, ο Briggs πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τις αρχές μια και καλή ή να αποδεχτεί την κρυφή σχέση ανάμεσα στον Ben και στο αγόρι, την οποία είχε προσπαθήσει να διακόψει χρόνια πριν.

Άποψη: O βετεράνος Robert Duvall  επιστρέφει πίσω από την κάμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά το «Assassination Tango» και 20 μετά το «Τhe Apostle» για το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Αυτή την φορά με το  «Wild Horses», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του για την Άγρια Δύση και τα μοντέρνα γουέστερν. Κεντρικό θέμα του έργου η ταραγμένη σχέση ανάμεσα σε έναν πατέρα και έναν γιο, αλλά και η διερεύνηση εξαρχής μιας υπόθεσης εξαφάνισης από μια Τεξανή συνοριοφύλακα (η σύζυγος του Ντιβάλ, Αργεντινή Λουτσιάνα Πεντράζα).

Όλα ξεκινούν όταν ο πατέρας (Duvall) πιάνει επ’ αυτοφώρω τον ομοφυλόφιλο γιο του, τον διώχνει μακριά από το σπίτι και από εδώ ξεκινά το οικογενειακό τους δράμα με αποκορύφωμα την επιστροφή του δεύτερου αρκετά χρόνια μετά. Ο Τζέιμς Φράνκο (που μας έχει πρήξει τα τελευταία χρόνια με διάφορες "καλλιτεχνικές” πινελιές) έχει το ρόλο του διωγμένου γιου.

Η πρώτη αυτή σκηνοθετική απόπειρα αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα καθώς ενώ φαίνεται να περνάει με άνεση ανάμεσα από την εξιχνίαση του φόνου στο οικογενειακό δράμα, υπάρχουν όμως στιγμές που πλατειάζει ενώ κάποιες ερμηνείες είναι εντελώς βιαστικές και άτολμες και σε ορισμένους χαρακτήρες δεν δίνεται ο απαραίτητος κινηματογραφικός χρόνος ώστε να καταφέρουν να εξελιχθούν. Η πλοκή γύρω από το φόνο ξετυλίγεται με ενδιαφέρον μέχρι να φανερωθεί η πραγματικότητα.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τους ηθοποιούς, ξεχωρίζει ο Franco, καθώς με την ερμηνεία του ξεφεύγει από τα κλισέ των ερμηνειών που απεικονίζουν γκει χαρακτήρες.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Mar 2017, 18:49
Ενημέρωση: 27 Mar 2017, 18:49
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Wild Horses (Παγιδευμένος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Φεστιβάλ Σύρου επιμένει off-season

Το Φεστιβάλ Σύρου επιμένει off-season

Κινηματογραφικές προβολές, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και περφόρμανς, εργαστήρια, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει η 9η...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο