Upside down

'Ο Άνταµ είναι ένας φαινοµενικά συνηθισµένος άνθρωπος σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύµπαν. Ζει ταπεινά,προσπαθώντας να βγάλει µια άκρη στη ζωή του, αλλά το ροµαντικό µυαλό του παραµένει κολληµένο σε ένα κορίτσι που γνώρισε µια φορά κι έναν καιρό σε έναν άλλο κόσµο, σε έναν ανεστραµµένο πλούσιο κόσµο που είχε τη δική του βαρύτητα, και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από πάνω, αλλά που κανείς δεν µπορεί να τον πλησιάσει...
Upside down - κριτική ταινίας

Ρωμαίος & Ιουλιέτα σε παράλληλα σύμπαντα

O βραβευμένος σκηνοθέτης Χουάν Ντιέγκο Σολάνας, μέσα σε ένα φουτουριστικό ονειρικό context που θυμίζει μεταμοντέρνο υπερκοσμικό παραμύθι προσπαθεί να μας δείξει τί σημαίνει «ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα». Ξεκινά από τον Πλάτωνα και την έννοια του ανεπλήρωτου έρωτα για να καταλήξει στο μέλλον.

Η πάντα αδιάφορη Κίρστεν Ντανστ ως Eden που εδώ θυμίζει περισσότερο τα χρόνια της αθωότητας της «Estella» Γκουίνεθ Πάτροου στο «Great Expectations» βρίσκει τον δικό της Adam στο πρόσωπο του βγαλμένου απ’ τον απαγορευμένο κόσμο Τζίμ Στέρτζες, αλλά στην πορεία.. τον ξεχνάει. Ο τελευταίος θα φέρει τα πάνω κάτω για να την συναντήσει ξανά. Αλλά δυστυχώς δε θα μας πείσει. Με τίποτα... Προφανώς ούτε η αγαπημένη του, πόσο μάλλον και οι δυο μαζί ως αιώνιοι εραστές..

Ο σκηνοθέτης το ‘τραβάει από τα μαλλιά’ και υπερβάλλει όσο δεν πάει με τον λυρισμό του, προκειμένου να μας δείξει που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για τον έρωτα. Δυστυχώς, παρά την πολύ όμορφη ιδέα βασισμένη στην κλασσική σαιξπηρική ωδή Ρομέος και Ιουλιέτα στην φουτουριστική της βερσιόν, στην πράξη... κάπου χάλασε η συνταγή.

Υπέροχα χρώματα, καλή σκηνοθεσία και ονειρικές εικόνες, εξαιρετική φωτογραφία αλλά πολλές φορές η υπερβολή σε κουράζει τόσο που θες να πατησεις το stop (ούτε καν το pause), αφού σε ορισμένα σημεία είναι βασανιστικά αργή (και σε άλλα γρήγορη σα σίφουνας). Τι κι αν το τρέιλερ σε ‘πόρωσε’ και σε εντυπωσίασε; Η ταινία στο σύνολό της δυστυχώς θα σε ξενερώσει.. θυμίζοντας γλυκανάλατο love story..

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 24 Jul 2013, 17:35
Ενημέρωση: 24 Jul 2013, 17:35
Τίτλος:
Upside down (Ανάμεσα σε δύο κόσμους)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos