Σύνοψη: O Dave Batista είναι ο Vic, ένας μπάτσος παλιάς κοπής και 100% άντρας. Κυνηγάει τα χνάρια ενός βαρόνου των ναρκωτικών, στην υπόθεση του οποίου έχει σκοτωθεί η συνεργάτρια του. Την ημέρα που κάνει επέμβαση στα μάτια του – κάτι που θα τον αφήσει ημίτυφλο για το υπόλοιπο της ταινίας- θα λάβει επιτέλους το στοιχείο που του έλειπε για να εντοπίσει τον γκάνγκστερ.  Μέσα στον πανικό του – και την τύφλα- του θα στρατολογήσει/απαγάγει τον Stu (kumail Nanjiani), έναν ευαίσθητο και ήπιο οδηγό Uber που απαντάει στην κλήση του, σε ένα κλασικό action comedy με μοντέρνες ευαισθησίες και αυτοσαρκαστική διάθεση.

Άποψη: Το δυνατότερο χαρτί της ταινίας είναι ξεκάθαρα το κεντρικό της δίδυμο. Με τον θηριώδη Batista, που απέδειξε στο Guardians of the Galaxy ότι  είναι σε θέση για ξεκαρδιστικά πράγματα, να επιστρέφει σε έναν αντίστοιχο ρόλο, παραδίδοντας πολύ ξύλο και λίγα λόγια και τον Νanjiani να είναι ο αμήχανος και αγχωμένος every day guy, που αποτελεί πλέον την ειδικότητά του.

H δυναμική μεταξύ των δύο ανδρών, με τον Batista να λειτουργεί ως macho ορόσημο μιας περασμένης εποχής και τον Nanjiani ως τον νευρωτικό και ευαίσθητο σύγχρονο τύπο, αποτελεί τον καμβά για τα περισσότερα γέλια της ταινίας. Ο Batista ξεκληρίζει κακοποιούς χωρίς να ιδρώσει  και ο Nanjiani λιποθυμάει και ουρλιάζει κάθε φορά. Είναι και οι δύο, ελαφρώς αφύσικα στερεοτυπικοί αλλά δεν πειράζει. Και μόνο η θέα του Batista στη θέση του συνοδηγού ενός μικρού, ηλεκτρικού Uber, είναι αστεία.

H χημεία μεταξύ τους είναι το πιο ψυχαγωγικό κομμάτι της ταινίας και τελικά ο λόγος για να την δείτε. Το σενάριο είναι, σε γενικές γραμμές, αδιάφορο και υπάρχει καθαρά για να οδηγεί τους πρωταγωνιστές σε αντιμαχόμενες καταστάσεις, με σκηνές έντονης βίας και κωμικούς διαλόγους να επαναλαμβάνονται μέχρι το τέλος. Ακόμα, υπάρχουν ορισμένα περιφερειακά storylines που δεν εξυπηρετούν κάποιον σκοπό και καταλήγουν αχρείαστα, περισσότερο  επιβραδύνοντας τους φρενήρεις, κωμικούς ρυθμούς του διδύμου παρά προσφέροντας οτιδήποτε. Συνολικά, το Stuber αποτελεί μια φρέσκια και ακίνδυνη επιλογή που διασκεδάζει, αλλά μέσα στο επόμενο δίωρο, έχει ξεχαστεί.

Mηνάς Φραντζέσκος

Πρώτη δημοσίευση: 15 Jun 2020, 16:52
Ενημέρωση: 15 Jun 2020, 16:52
Τίτλος:
Stuber
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos