Station agent

Όταν ο μοναδικός φίλος και συνεργάτης του Φιν πεθαίνει, ο νεαρός νάνος, μετακομίζει στην αποθήκη ενός εγκαταλειμμένου τραίνου. Αν και αυτό που θέλει είναι να απομονωθεί δεν τα καταφέρνει καθώς εκεί συναντά τον πολυλογά Τζο, που έχει στήσει την καντίνα του κοντά στον σταθμό και ψάχνει απεγνωσμένα έναν άνθρωπο να μιλήσει, αλλά και τη γοητευτική Ολίβια.
Station agent - κριτική ταινίας

Indie ποιότητα

Ένας άνθρωπος τον οποίο χαιρετά πρώτα ο οίκτος των άλλων και μετά τα μάτια τους, και που εξωθείται να υψώνει ανάστημα από τη στιγμή της γέννησής του, τα φέρνει έτσι η ζωή ώστε να κατοικεί ένα εγκαταλελειμμένο σπιτάκι, όπου παλιά διέμενε ο σταθμάρχης ενός σιδηροδρομικού σταθμού.

Από αυτή την αφετηρία εκπορεύεται η ανεξάρτητη αμερικανική dramedy στα πρότυπα των 00's του, κυρίως ηθοποιού, Thomas Mc Carthy, δημιουργημένη σε μία περίοδο (2003) που το είδος δεν είχε κορεστεί ακόμα. To φιλμ κινείται στο δίπολο παρουσία-απουσία, ή, καλύτερα, φιλία-απώλεια, επιστρατεύοντας περσόνες όπως τον Peter Dinklage, την καταπληκτική Patricia Clarckson, τον αιώνια αντιπαθητικό John Slattery και τη Michelle Williams. Η τελευταία επισφραγίζει την indie ποιότητα της ταινίας, ποιότητα που χαρακτήριζε και την ίδια από τις εποχές ακόμα του Dawson's Creek.

Η ιστορία, τελικά, τριών ανθρώπων και όχι ενός,δίνεται με ισορροπία, απέριττο τρόπο και ωραίους ρυθμούς, προσφέροντας μία αίσθηση πολύ κοντά στη χαλάρωση και την ελευθερία του να βλέπεις, από την απόσταση που έχεις επιλέξει, τα τρένα να περνούν.

Εύη Αβδελίδου

Πρώτη δημοσίευση: 19 Apr 2013, 16:05
Ενημέρωση: 19 Apr 2013, 16:05
Τίτλος:
Station agent (Ο σταθμός)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos