Με αφορμή τη μεταφορά του ‘’Deadpool’’ στη μεγάλη οθόνη παρακολουθήσαμε μία από τις πρόσφατες ταινίες του Ryan Reynolds, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του κόμικ ήρωα. Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η μεταφορά της συνείδησης σε νέο σώμα που είναι γνώριμο κινηματογραφικό «έδαφος» (’’Αvatar’’) προσφέροντας έτσι μία έντονη γεύση deja vu, χωρίς όμως να επεξεργάζεται τις ενδιαφέρουσες παραμέτρους. Κινητήριος μοχλός της περιπέτειας ο Ryan Reynolds που έχει εξελιχθεί σαν ηθοποιός (‘’Buried’’), αν και τον προτιμούμε όταν εκμεταλλεύεται την everyman περσόνα του (‘’Van Wilder’’, ‘’Just friends’’). Στην παρούσα ταινία ενσαρκώνει τον αποπροσανατολισμένο Damian που «δανείζεται» ένα ξένο σώμα για να παρατείνει τη ζωή του, όμως ανακαλύπτει πως κάθε ιατρική πρόοδος έχει το ανθρώπινο κόστος της.

Σαν περιπέτεια μυστηρίου με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, το "Self/Less" διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά: έναν kick-ass πρωταγωνιστή, πολυφορεμένες συνθήκες δράσης, κρυμμένα μυστικά, ένα προσχηματικό ρομάντζο και φυσικά happy end.  Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε πως δεν έκανε «κοιλιά» χάρη στην σκηνοθετική προσέγγιση του Ινδού Tarsem Singh (‘’ Τhe Cell’’).  Δεν εκφράζει όμως κάποιο βαθύ υπαρξιακό προβληματισμό για το ζήτημα της άφθαρτης ψυχής & του φθαρτού σώματος, ένα σκεπτόμενο θέαμα για τους πιο ψαγμένους θεατές.To ‘’Self/less’’ έτσι γίνεται λίγο point/less.

Το καστ συμπληρώνουν ο Victor Garber ( ‘’Alias’’), ο Matthew Goode (‘’The Imitation Game’’) και η Natalie Martinez. Επιβλητική παρουσία όπως πάντα ο Ben Kingsley (‘’Γκάντι’’, ‘’Σπίτι από άμμο και ομίχλη’’) στο ρόλο του μεγιστάνα. Αν είσαι φαν του Reynolds και ψάχνεις να παρακολουθήσεις κάτι για να μην πάει χαμένο το φρεσκοψημένο ποπ κορν πάτα play.

Υπόθεση: Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Damian Hale νιώθει άτρωτος και αθάνατος μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Μόνη του ελπίδα είναι μία νέα ριζοσπαστική ιατρική μέθοδος κατά την οποία η συνείδησή του μεταφέρεται σε ένα υγιές σώμα. Θα του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία ζωής υπό την προϋπόθεση ότι θα κόψει δεσμούς με το παρελθόν του. Όμως η καινούρια ζωή  του επιφυλάσσει ένα ασφαλές μέλλον ή έστω παρόν;

Πρώτη δημοσίευση: 5 Feb 2016, 18:33
Ενημέρωση: 5 Feb 2016, 18:33
Τίτλος:
Self/Less (Εκτός εαυτού)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos