Σύνοψη:  Ένας πωλητής –ο Σαμ- θα έρθει αντιμέτωπος με παράδοξα γεγονότα στην έρημο Mojave της Καλιφόρνια αναζητώντας πελάτες. Όταν συνειδητοποίει πως η περιοχή είναι ακατοίκητη αποφασίζει να επιστρέψει. Τηλεφωνεί στο αφεντικό του , στην σύζυγο  του και κανένας τους δεν ανταποκρίνεται: μυστηριωδώς όλοι έχουν εξαφανιστεί. Καταλήγει σε  ένα εγκαταλελειμμένο Μοτέλ  αναζητώντας  έναν τρόπο να γυρίσει πίσω. Όσο οι μέρες περνούν  ακούει συνεχώς από έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό τον  εκφωνητή να μεταδίδει  καθημερινά την είδηση για έναν δολοφόνο της περιοχής. Παράξενοι άνθρωποι εμφανίζονται για να σκοτώσουν τον Σαμ πιστεύοντας πως εκείνος είναι ο δολοφόνος...

Άποψη:  Νέμεσις! Μια θεότητα τιμωρός ή σωτήρας; Ένα παιχνίδι γίνεται ταινία , συχνό φαινόμενο. Ποσό συχνό είναι άνθρωποι να λαμβάνουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι και να καταδικάζονται εκ του απροόπτου; Ποιος είπε πως για να είσαι ένοχος πρέπει να έχεις διαπράξει  παράπτωμα; Ίσως να είσαι ένας κακός άνθρωπος και η Νέμεσις να βρίσκεται εκεί για να επιβάλει την τάξη.

 

Είναι  δεδομένο και κατανοητό πως οι ιστορίες τρόμου «ζευγαρώνουν» με το σκοτάδι, την απειλητική και ζοφερή νύχτα, όμως το έντονο μαύρο και αναλόγως ξέθωρο φως της ερήμου προκαλούν ερέθισμα στην κόρη του ματιού κάτι που ίσως δυσκολέψει το κοινό στην παρακολούθηση των γεγονότων. Ησυχία και εστίαση στα αντικείμενα, στους θορύβους των παπουτσιών, τις έντονες αναπνοές, στο ραδιόφωνο, όλα προϊδεάζουν πως το κακό πλησιάζει. Μυστήριο μεν - για κάτι που υποπτευτήκαμε-, μόνο  που ο τρόμος δεν αποκαλύφθηκε στα ματιά μας  στις άτονες και αδιάφορες σκηνές, οι οποίες έδιναν την αίσθηση πως πέρα  από την τιμωρία, ένα τεράστιο ερωτηματικό στο κεφάλι του Σαμ και ένα ανθρωποκυνηγητό δίχως ουσιαστικό λόγο, δεν υπήρχε τίποτα άλλο, με μονό έναν ερμηνευτή  και φευγαλέα πλάνα σε γειτονικά πρόσωπα.

Πρόχειρα κάδρα τοπίου που εμφανιστήκαν πανομοιότυπα πάνω από δέκα φορές, «απαίσια» , «φρικτά» πρόσωπα με μάσκες που μοιάζουν γνώστες από ταινίες και από την άλλη η Nemesis να προσπαθεί να εισβάλει  με την φαντασία στο σενάριο και να  καταλήγει να παρακάμπτεται καθώς ο Christophe   πάτησε πάνω  στην ρεαλιστικότατα της ταινίας ,  σε μια παράλληλη διασύνδεση κακού Θεού και ανθρώπου . 

Αίνιγμα: Η τιμωρία και η αξία του ανθρώπου  . Kι αν κάποιος ψάξει τι σημαίνει Νέμεσις θα καταλάβει  , οι υπόλοιποι αφήνονται στο έλεος της άγνωστης δίχως περιεχόμενο ταινίας . Απλουστευμένο και ενώ μοιάζει ολοκληρωμένο ως προς το σενάριο λείπει κάποια λεπτομέρεια ή κάποια σκηνή , κάτι τέλος πάντων που  θα της έδινε ένα νόημα . Ο Σαμ ήταν εκεί όμως η Νέμεσις δεν ήταν δίκαιη ή μήπως ήταν ;

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 18 Sep 2017, 16:48
Ενημέρωση: 18 Sep 2017, 16:48
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Sam was here (Ο Σαμ ήταν εδώ)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
75
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο