Guns, girls and gambling

Ο Τζoν Σμιθ βρίσκεται σε ένα Ινδιάνικο Καζίνο και περνά την ώρα του παίζοντας πόκερ και συμμετέχοντας σε διαγωνισμό ‘Έλβις’ όταν θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία κλοπής μιας παλιάς Ινδιάνικης μάσκας.
Guns, girls and gambling - κριτική ταινίας

Cowboys and Indians (and Elvis)

Πρώτο και βασικό κίνητρο για να δεις την ταινία: ο Γκάρι Όλντμαν σε ρόλο ‘ΈλβΙς Έλβις’ (Πρίσλει). Δεύτερο κίνητρο: Ο Κρίστιαν Σλέητερ. –σου μύρισε ήδη True Romance, το ξέρω. Τρίτο: η Έλενα Μάτσον (Seven Psychopaths, Iron Man 2) σε ρόλο femme fatale.

Το όλο ταινιάκι βλέπεται ευχάριστα και έρχεται να ‘καταστρέψει΄ το γνωστό στορι Cowboys VS Indians, βάζοντας ανάμεσά τους διάφορους σωσίες του Έλβις, γυναίκες-δηλητήριο και μια τεράστια δόση ‘τσαχπινιών’ του μαίτρ του είδους Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Σλέητερ μετά το True Romance ξαναφορά τα ‘Elvis’ γυαλιά του και ξανασυναντά το θηρίο Γκάρι Όλντμαν. Καθόλου τυχαίες οι επιλογές του σκηνοθέτη Μάικλ Γουίνικ που σαφέστατα θέλει να αποτείσει φόρο τιμής στον 90s Κινηματογράφο του Ταραντίνο. Μάλιστα, επειδή επιλέγει να κάνει αμεσότατες αναφορές στον τελευταίο (που πολλές φορές βγάζουν μάτι), του συγχωρούμε το όποιο... clopy writing. ‘Αλλωστε οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι απολαυστικοί, η σκηνοθεσία γρήγορη, οι μουσικές επιλογές εύστοχες και επίσης έχεις και τον Όλντμαν με στολή... Έλβις!

Μια ταινία που αφενός δεν έχει να σου πει πολλά, ωστόσο βλέπεται ευχάριστα για μια φορά με παρέα ή χωρίς στη βεράντα τα ανοιξιάτικα βράδυα που διανύουμε...

ΥΓ: Η φάση “Little Person Elvis”, “Gay Elvis”, “Elvis Elvis” και «Asian Elvis” των μίμων του Έλβις που παίζουν πόκερ, έχει μια εσάνς από «From Dusk till Dawn» και ‘white pussy, black pussy, yellow pussy, stinky pussy’…. Λέω εγώ τώρα!

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 19 Apr 2013, 14:40
Ενημέρωση: 19 Apr 2013, 14:40
Τίτλος:
Guns, girls and gambling (24 ώρες προθεσμία)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos