The guilt trip

Ύστερα από μία επίσκεψη στο σπίτι της μητέρας του Joyce, o Andy Brewster θα αποφασίσει να κάνει το οκταήμερο οδικό ταξίδι που έχει προγραμματίσει για την προώθηση της εφεύρεσης του σε διάφορες εταιρείες, μαζί της!
The guilt trip - κριτική ταινίας

Ένα ταξίδι που θα μείνει…ξεχασμένο!

Το The Guilt Trip θέτει καλές προϋποθέσεις . Για αρχή σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Anne Fletcher που έχει σκηνοθετήσει ταινίες που αγαπήθηκαν από πολύ κοινό όπως το The Proposal και το Step Up . Το σενάριο το υπογράφει ο Dan Fogelman, επίσης σεναριογράφος του Crazy Stupid Love, το οποίο πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε εξίσου από το κοινό. Και τέλος και πιο σημαντικό πρωταγωνιστούν δύο διάσημες ταλαντούχες προσωπικότητες που φημίζονται για το χιούμορ τους.

Και όμως αυτό το road trip μεταξύ μητέρας και γιού ήταν απλό, προβλέψιμο και απλά χαριτωμένο. Η επιστροφή της Barbra Streisand μετά από καιρό απουσίας δεν θα απογοητεύσει όμως καθόλου τους θαυμαστές της αφού δίνει μια αρκετά καλή ερμηνεία. Και ο Seth Rogen από την άλλη είναι ικανοποιητικός αλλά φαίνεται να τον περιορίζει ο ρόλος του και να μη μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο, πράγμα που οφείλεται κατά τη γνώμη μου στο αδύναμο σενάριο. Άλλη μια συνταγή με καλά υλικά που απέτυχε στην εκτέλεση, πράγμα που «εκτέλεσε» την ταινία.

Παρότι το The Guilt Trip παρουσιάστηκε ως κωμωδία, είναι ένα έργο που δείχνει τη σχέση μητέρας και γιού μέσα από διάφορες στιγμές που πιο πιθανό είναι να συγκινήσουν παρά να προκαλέσουν γέλιο. Προκαλούν όμως ένα διαρκές χαμόγελο και αυτό λόγω της χημείας που έχουν οι δύο ηθοποιοί μεταξύ τους στην απόδοση αυτής της πολύ ιδιαίτερης σχέσης που όμως δεν στάθηκε αρκετή σε αυτή τη μετριότητα και το ταξίδι αυτό δυστυχώς θα μείνει…ξεχασμένο!

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 7 Oct 2013, 11:04
Ενημέρωση: 7 Oct 2013, 11:04
Τίτλος:
The guilt trip (Η κατάρα της μητέρας μου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos